În orașul Rezina au demarat lucrările de construcție a locuințelor sociale

În orașul Rezina au demarat lucrările de construcție a locuințelor sociale. În cadrul proiectului va fi reconstruit un bloc locativ cu 9 nivele, iar apartamentele vor fi distribuite familiilor cu mulți copii, tinerilor specialiști angajați în instituțiile bugetare, persoanele cu dizabilități și altor persoane ce se află în imposibilitatea de a-și achiziționa o locuință.

”Vor fi reconstruite 72 de apartamente sociale cu 2, 3 și 4 odăi. Costul total al proiectului constituie 2,2 mln euro. Toți cei implicați în proces cunosc condițiile și regulile stabilite de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei (BCE). Sper să depășim provocările din lecțiile învățate, având experiența proiectului în alte raioane”, a declarat ministrul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor, Vasile Bîtca, la inaugurarea lucrărilor de construcție

Mangerul Unității de Implementare a fazei II a Proiectului, Iunona Lungul a precizat principalele lucrări ce vor îndeplinite.

“În urma verificării stării tehnice a clădirii au fost identificate degradări nesemnificative, vor fi efectuate lucrări de consolidare a structurii de rezistență. La fel, vor fi executate finisaje interioare a pardoselii, pereților și tavanelor. De asemenea, blocul va fi eficientizat energetic prin aplicarea unui strat termoizolant, precum și vor fi montate instalațiile și rețelele electrice, trasate rețelele inginerești de aprovizionare cu apă și canalizare”, a precizat Iunona Lungul.

Reiterăm, pentru construcția locuințelor sociale în Republica Moldova, Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei oferă țării noastre un împrumut de circa 20,4 mln euro, pe un termen de până la 20 de ani, iar până la sfârșitul anului 2018, când va fi finalizată faza II a proiectului, vor fi construite circa 700 de locuințe sociale pentru 2.500 de beneficiari.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.