Se caută membri în Colegiul disciplinar al judecătorilor

Ministerul Justiției a lansat un concurs de selectare a doi candidați din partea societății civile, pentru funcțiile de membri în Colegiul disciplinar al judecătorilor. Termenul limită pentru depunerea dosarelor este 31 ianuarie 2018, ora 17:00.

Pot candida cetățenii Republicii Moldova cu studii superioare, capacitate deplină de exercițiu, care au o reputație ireproșabilă și experiență în domeniul dreptului de cel puțin 7 ani cumulativ, dintre care cel puțin 5 sunt în domeniul practic.

Nu sunt acceptați candidații care desfășoară activități cu caracter politic, sunt membri de partid, deputați în Parlament, consilieri sau funcționari publici. De asemenea, nu vor fi admiși la concurs membri ai Consiliului Superior al Magistraturii sau colegiilor acestuia.

Dosarul trebuie să conțină: CV-ul, copia buletinului de identitate, a diplomei de studii superioare sau echivalentul ei, a carnetului de muncă, scrisoarea de recomandare, cazierul judiciar, certificatul medical și declarația de integritate.

Candidații trebuie să depună dosarul personal, la sediul Ministerului Justiției (mun. Chişinău, MD – 2012, str. 31 August 1989, nr. 82, et. 1, bir. 107).

Menționăm că, potrivit legii, Colegiul examinează cazurile privind răspunderea disciplinară a judecătorilor. Mandatul noilor membri va fi de 6 ani, iar  împuternicirile pot fi exercitate cel mult două mandate consecutiv.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.