Sportivii României şi ai R.Moldova vor concura cu acelaşi model de echipament la Jocurile Olimpice de Tineret

Sportivii României şi ai Republicii Moldova vor concura cu acelaşi model de echipament la Jocurile Olimpice de Tineret (JOT), programate în perioada 6-18 octombrie la Buenos Aires, a anunţat, luni, preşedintele COSR, Mihai Covaliu, scrie Agerpres.

Acesta a explicat că echipamentele sunt inscripţionate fiecare cu însemnele şi numele ţării pe care sportivii le reprezintă.

„Am primit o solicitare de la prietenul meu, preşedintele Comitetului Naţional Olimpic şi Sportiv al Republicii Moldova (n.r. – Nicolae Juravschi). Am discutat după ce i-am arătat designul pentru echipamentul sportivilor şi al oficialilor noştri la JOT şi i-a plăcut foarte mult. Noi avem o colaborare foarte bună şi având în vedere că au o situaţie mai dificilă ne-au făcut o solicitare de a beneficia şi ei de echipamentul sportivilor români. Sigur, vor fi inscripţionate însemnele Comitetului Naţional Olimpic şi Sportiv al Republicii Moldova pe echipamente. Am obţinut aprobare din partea Comitetului Executiv al COSR şi cred că va fi un moment inedit. Acest echipament l-am făcut împreună cu Universitatea Naţională de Arte. A fost o echipă care a lucrat la acest design şi considerăm noi că exprimă bucurie şi tinereţe. Nu este un mesaj pentru Centenar. Ne dorim doar să transmitem un mesaj de pace, exact ceea ce olimpismul promovează”, a spus Covaliu.

Întrebat dacă pe viitor România şi Republica Moldova vor defila sub acelaşi steag precum cele două Corei, Mihai Covaliu a răspuns: „Nu ştiu, nu e treaba noastră. Noi nu facem politică. Noi promovăm valorile olimpice, fair-play, pace şi prietenie”, menționează sursa citată.

De notat că astăzi, în incinta Casei Olimpice din Chișinău, va avea loc prezentarea echipamentului sportiv al echipei Republicii Moldova la Jocurile Olimpice de Tineret din Buenos Aires, programate în perioada 6-18 octombrie.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.