Un avion militar rus cu 14 persoane la bord a DISPĂRUT de pe radar deasupra Siriei. Pe cine suspectează Moscova

O aeronavă militară rusească cu 14 persoane la bord a dispărut de pe radar în noaptea de luni spre marţi în timp ce zbura în spaţiul aerian al Siriei, deasupra Mării Mediterane, au transmis reprezentanţii Ministerului Apărării din Rusia, citaţi de BBC.

„În seara de 17 septembrie, în jurul orei 23:00, s-a pierdut legătura radio cu echipajul aeronavei IL 20 la bordul căreia se aflau 14 persoane. Aparatul de zbor se întorcea la baza aeriană Khmeimim. Legătura radio s-a întrerupt când aeronava se afla la 35 de km de coasta siriană a Mării Mediterane”, notează BBC, citând Ministerul Apărării al Federației Ruse.

Aeronava Ilyushin I1-20 se întorcea la baza militară rusă din Hmeimim.

Aeronavei i s-a pierdut urma în timpul unui atac coordonat de patru aeronave militare israeliene F-16 asupra provinciei Latakia din Siria, conform agenţiei ruse de presă TASS. În momentul dispariţiei aeronavei, radarul aerian a detectat mai multe rachete lansate de pe fregata franceză Auvergne, prezentă în zonă.

Momentan nu se cunosc informaţii despre starea celor aflaţi la bord. Autorităţile au lansat o operaţiune de salvare, coordonată de personalul de la baza Hmeimim.

Un purtător de cuvânt al armatei franceze a negat implicarea Franţei. „Armata franceză neagă orice implicare în acest atac”, a declarat acesta.

Reprezentanţii armatei israeliene au refuzat să comenteze incidentul şi implicarea avioanelor sale în atac.„Nu comentăm asupra rapoartelor străine”, au transmis aceştia.

De asemenea, şi reprezentanţii Pentagonului au negat orice implicare. „Rachetele nu au fost lansate de armata americană. Nu avem nimic de adăugat”, a declarat un purtător de cuvânt.

Sursa: Mediafax

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.