Un profesor de la un colegiu din Hâncești a ajuns în vizorul CNA, după ce ar fi cerut bani de la un student

Un cadru didactic de la un colegiu din Hâncești a ajuns în vizorul ofițerilor CNA și procurorilor anticorupție, după ce ar fi cerut bani de la un student. Bărbatul este acum cercetat penal, fiind bănuit de corupere pasivă.

Pe parcursul documentării cazului, s-a stabilit că profesorul ar fi pretins și primit remunerări ce nu i se cuvin, în  sumă de 3 500 de lei, pentru a favoriza studentul la susținerea tezei de licență, astfel încât acesta să obțină o notă maximă.

În cadrul urmăririi penale au fost întreprinse măsuri speciale de investigație în vederea acumulării materialului probator. Astfel, banii estorcați au fost transmiși profesorului sub controlul CNA. Transmiterea celei de a doua tranșe s-a soldat cu prinderea în flagrant delict a acestuia.

Profesorul a fost reținut, însă în urma încheierii acordului de recunoaștere, a fost eliberat de procurori.

Dacă va fi găsit vinovat, bănuitul riscă o pedeapsă de până la 7 ani de închisoare și cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcții publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 5 la 10 ani.

Urmărire penală este condusă de procuratura Anticorupție.

Am absolvit facultatea de litere, dar lucrez în jurnalism din '98. O perioadă îndelungată am fost știristă profilată pe teme economice și sociale. Din 2014 lucrez la Moldova.org, unde am descoperit toată paleta de culori ale presei online. Îmi place să scriu materiale explicative și analitice. Politica editorială a redacției mi-a permis să-mi lărgesc viziunile asupra mai multor aspecte ale vieții.

Preluarea textelor de pe Moldova.org se realizează doar în limita maximă de 2000 de semne, cu 2 link-uri directe spre articolul citat în prima și ultima propoziție a fragmentului preluat. Fotografiile/infograficele de pe platforma moldova.org pot fi preluate în număr de maxim 2 bucăți per material și doar cu menționarea Moldova.org și numele autorului/autoarei.