X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Putin: Navalnîi este alegerea SUA pentru preşedinţia Rusiei

12 ian. 2018,, 14:16   Externe
3221 3

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a declarat joi că liderul opoziţiei, Alexei Navalnîi, ar fi alegerea Statelor Unite pentru preşedinţia Rusiei, după ce Washingtonul a condamnat decizia potrivit căreia Navalnîi nu are niciun drept legal să candideze, relatează site-ul agenţiei Reuters.

„Persoana pe care aţi menţionat-o (Navalnîi) nu este singura care nu a primit dreptul să candideze (la alegeri), dar, din anumite motive, nu se vorbeşte şi despre ceilalţi oameni. Acest lucru arată în mod evident preferinţele administraţiei SUA atunci cînd vine vorba despre persoana pe care o vor la conducerea altei ţări şi pe care ar dori să o avanseze în politica Rusiei", a spus Putin într-un interviu televizat.

În luna decembrie a anului trecut, Comisia Electorală Centrală de la Moscova a anunţat că Alexei Navalnîi nu are niciun drept legal să candideze, din cauza unei sentinţe de cinci ani de închisoare cu suspendare într-un dosar de deturnare de fonduri.

Statele Unite şi Uniunea Europeană au criticat decizia, considerînd că este motivată politic, iar Curtea Europeană pentru Drepturile Omului a decis că sentinţa din 2014 privind fraudele comise de către Navalnîi a fost "arbitrară şi vădit nejustificată".

Rusia va organiza alegeri prezidenţiale la 18 martie 2018. Vladimir Putin a anunţat că va candida ca independent, avînd o rată de încredere de aproximativ 80% în sondajele publice.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?