Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Primăria, poşta şi cinci case, din HÎrtopul Mare au fost prădate

17 feb. 2017,, 15:45   Societate
4802 2

O grupare de hoți mișună în satul Hîrtopul Mare din raionul Criuleni. Cel puţin cinci case au fost sparte în ultimele două săptămîni, iar zilele trecute aceștia au dat lovitura la primăria și poșta din localitate.

Potrivit poliţiştilor, ţinta infractorilor sînt casele unde proprietarii sînt plecaţi peste hotare. Oamenii legii nu au identificat, încă, nici un suspect.

Cel mai recent caz a avut loc noaptea trecută. Infractorii au spart geamul şi au intrat în poşta din localitate. Hoţii au furat aproape 9.000 de lei şi cartele de reîncărcare a telefoanelor.

"Doar cît e luat plomba și atît. Ușa era spartă, lacătul era stricat. Aveam marfă, plicuri, felicitări, efecte poștale, cartele de reîncărcare", a declarat şeful Oficiul Poştal din satul Hîrtop, Maria Postoruncă.

Săptămîna trecută, hoţii au forţat geamul şi de la clădirea Primăriei, însă nu au furat nimic.

"La moment nu putem să spunem, s-a sustras ceva, nu s-a sustras. Ăsta e cabinetul la asistenta socială, în afară de acte nu se păstrează nimic. În aceeaşi seară au încercat să pătrundă şi în liceu, tot prin aşa metodă", a declarat primarul comunei Hîrtopul Mare, Anatolie Denemarschi.

Hoţii au băgat spaima în localnici. Oamenii cred că în toate cazurile este vorba de un singur grup infracţional.
Poliţia a pornit cinci cauze penale în acest caz.

"Au mai fost documentate cazuri de spargeri, dar nu s-a sustras nimic din gospodărie. Pe timp de noapte se patrulează străzile, dar localitatea este mare, sînt două sate și nu-i posibil, plus la asta se duce lucrul operativ pentru descoperirea infracțiunilor în cauză", a declarat șeful de Post al satului Hîrtopul Mare, Ion Rusu.

Primarul din localitate îşi propune să formeze o gardă populară care să patruleze uliţele din sat în fiecare noapte
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?