X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Primăria, deposedată de sute de terenuri: atac fără precedent

17 feb. 2017,, 17:15   Capitala
5497 0

Primăria Municipiului Chişinău susține că municipalitatea a fost păgubită de Agenția Proprietății Publice a Ministerului Economiei, prin expropriere ilicită, de 500 de terenuri din Fondul funciar municipal și de mai multe terenuri proprietate privată.

Potrivit sursei, terenurile publice de pe teritoriul municipiului Chișinău sînt proprietatea autorității publice locale și nicidecum a altei instituții, iar acest fapt este prevăzut de Constituție, art. 46, 109, 127 și de Codul funciar, art. 42, precum și de alte acte legislative.

Primăria mai anunță că Agenția Proprietății Publice ar fi depus în instanța de judecată cereri de anulare a drepturilor anterior înregistrate în Registrul bunurilor imobile, inclusiv drepturi de proprietate a municipalității și proprietate privată a persoanelor fizice și juridice.

Primăria Chișinău a expediat mai multe sesizări în acest sens factorilor de decizie ai autorităților publice centrale, inclusiv prim-ministrului și Parlamentului Republicii Moldova, Ministerului Economiei al Republicii Moldova, însă, deocamdată, au rămas fără răspuns.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?