Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Barack Obama: Nu suntem vindecați de rasism

23 iun. 2015,, 03:00   Externe
2578 1

Foto: firstnews.ru

Președintele american Barack Obama a afirmat luni că țara sa nu este ''vindecată de rasism'', la câteva zile de la atacul armat în care nouă persoane de culoare au fost ucise de un tânăr alb în statul Carolina de Sud, liderul de la Casa Albă evocând umbra segregării care apasă asupra societății americane, relatează AFP. 'Nu este vorba doar de a nu spune 'negru' în public deoarece este nepoliticos, este mai mult decât a măsura dacă rasismul există sau nu', a explicat primul președinte de culoare din istoria SUA într-un interviu pentru emisiunea radio 'WTF cu Marc Maron', difuzată luni dimineața.

'Moștenirea sclaviei, a (legilor privind segregarea rasială) Jim Crow, discriminarea în aproape toate sferele vieții noastre — toate acestea au un impact de durată și încă fac parte din ADN-ul nostru", a adăugat el. Președintele american a insistat totuși asupra progreselor înregistrate. 'Este incontestabil faptul că relațiile rasiale s-au îmbunătățit sensibil în cursul vieții mele. Oportunitățile s-au dezvoltat, atitudinile s-au schimbat. Este o realitate', a explicat el în interviul citat.

Tânărul alb Dylann Roof (21 de ani) a ucis miercuri seară nouă persoane într-o biserică a unei comunități de culoare din Charleston, statul Carolina de Sud, și a fost arestat de poliție joi. Roof le-a spus polițiștilor care l-au interogat că intenționa ''să declare un război rasial'', a anunțat canalul de televiziune CNN. El a stat o oră cu victimele în cursul unei sesiuni de studiere a Bibliei, înainte de a le ucide cu un pistol automat.

Autorul crimelor a fost inculpat vineri pentru asasinarea celor nouă persoane și posesie de armă de foc.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?