Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Marinuța: Moldova are nevoie nu doar de parteneriat cu NATO

26 iun. 2015,, 14:15   Politică
3934 12
Foto: elldor.info
Moldova, la etapa actuală, are nevoie nu doar de parteneriat cu NATO, relaţii de aliat cu Blocul, dar şi de posibilitatea de a adera la organizaţie, consideră fostul ministru al Apărării Vitalie Marinuţa.

Solicitat de "Infotag" să comenteze aprobarea de ieri a pachetului de măsuri pentru sporirea capacităţii de apărare a Moldovei, el a spus că întotdeauna a pledat activ pentru apropierea de NATO.

"Relaţii speciale cu Alianţa, posibil şi calitatea de membru al blocului, este un moment necesar republicii. Pachetul de măsuri semnat recent este acel minim pe care ni-l poate permite Bruxellesul, avînd în vedere situaţia din regiune. Cred că acum autorităţile pot majora bugetul Ministerului Apărării. Avem nevoie de un buget pentru a dezvolta forţele armate, nu un buget de supravieţuire. Nu trebuie să modificăm Strategia securităţii naţionale, ci să elaborăm Strategia militară, precum şi planul de dezvoltare a forţelor armate pentru cel puţin următorii cinci ani. Atît timp cît nu vom avea finanţare normală a armatei şi un plan concret de instruire a militarilor, nici nu putem vorbi despre modificarea calitativă a capacităţii de apărare. Şi în acest sens NATO este primul şi principalul nostru aliat", a afirmat Marinuţa.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?