Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Președintele Poroșenko avertizează asupra riscului unui dezastru ecologic în estul Ucrainei

1 dec. 2015,, 03:00  
994 3

Foto: agerpres.ro

Președintele ucrainean Petro Poroșenko a avertizat luni, cu prilejul conferinței internaționale de la Paris privind clima (COP21), asupra riscului privind producerea unui dezastru ecologic în estul Ucrainei, care este teatrul unui conflict din martie 2014 între forțele loialiste și rebeli pro-ruși, scrie AFP. 'Țara mea este victima unui război hibrid, care are consecințe hibride. Una dintre aceste consecințe este riscul unui dezastru ecologic în partea răsăriteană a Ucrainei, în Donbass', a declarat președintele Petro Poroșenko.

'Teroriștii ruși au inundat numeroase mine, ceea ce a otrăvit apa potabilă și solul. Aerul din atmosferă a fost poluat grav din cauza utilizării armamentului greu. Problematica protejării mediului în contextul unui conflict nu poate rămâne fără un răspuns adecvat din partea comunității internaționale', a adăugat Poroșenko.

'Ucraina și-a fixat drept obiectiv să nu depășească 60% peste nivelul emisiilor gazelor cu efect de seră raportat la anul 1990, a spus Petro Poroșenko, adăugând că este foarte mult de muncă, însă este încrezător că după restaurarea controlului asupra Donbasului Ucraina va putea să îndeplinească chiar un nivel mai bun al emisiilor. Președintele ucrainean consideră că este nevoie de soluționarea conflictului prin mijloace pașnice și de obținerea finanțărilor necesare reconstrucției Donbasului.

Peste 150 de șefi de stat și de guvern din întreaga lume au început luni la Paris două săptămâni de negocieri maraton pentru obținerea unui acord privind înfrânarea încălzirii climatice în limitele a 2 grade celsius în raport cu perioada preindustrială.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?