Actualitate

ALERTĂ în Moscova. Peste 20.000 de persoane, EVACUATE în urma unor ameninţări cu bombă. Zeci de centre comerciale din apropierea Pieţei Roşii au fost golite

Majoritatea apelurilor se refereau la centre comerciale. De asemenea, a fost evacuată Universitatea de Medicină ‘Secin’, Universitatea de Stat din Moscova şi Academia de Drept de pe lângă Ministerul Justiţiei.

Potrivit interlocutorului TASS, deja au fost verificate cel puţin cinci obiective, printre care gările Kazanski şi Kievski, unde ameninţările s-au dovedit a fi false.

Citește și: Probleme mari pentru familia regelui Cioabă! Prejudiciu uriaş în dosarul în care soţia conducătorului rromilor a fost SĂLTATĂ

În ultima vreme, într-o serie de oraşe ruseşti, cum ar Stavropol, Iujno-Sahalin, Magadan, Vladivostok, Perm, Kalinigrad, Iakutsk, Krasnoiarsk, au fost înregistrate o serie de apeluri telefonice anonime, care informau cu privire la amplasarea de obiecte explozive în centre comerciale, clădiri administrative, şcoli, universităţi şi cinematografe.

„Pare să fie un caz de terorism la telefon, dar trebuie să verificăm credibilitatea acestor mesaje”, a adăugat sursa, precizând că apelurile au început simultat şi au continua după începerea evacuărilor.

Citește și: Culisele divorțului lui Marcel Toader, fostul soț al Gabrielei Cristea! Cum s-a ales acesta cu o sumă URIAȘĂ

Serviciile de urgenţă au anunţat că unităţi de genişti şi câini antrenaţi verifică toate clădirile vizate, scrie news.ro.

Printre acestea se numără cele mai mari trei gări din oraş, peste 10 centre comerciale, inclusiv unul de lângă Piaţa Roşie, şi cel puţin o universitate.

Citește și: Turcescu îl mitraliază pe Dragnea! Ce l-a revoltat pe deputatul PM

Programul trenurilor nu a fost afectat de operaţiunea poliţiei.

Un val de ameninţări false cu bombă a afectat Rusia în ultima săptămână. Marţi, peste 45.000 de oameni au fost evacuaţi din locuri publice în 22 de oraşed din Rusia. Multe dintre apeluri par să provină din Ucraina, au anunţat serviciile de securitate.

Continuă valurile de evacuare ale școlilor din Rusia, clădirilor administrative și centrelor comerciale, după o serie de apeluri anonime. Dimineața, 13 septembrie, au fost anunțate zonele evacuate din mai multe orașe:

1. Petropavlosk – școala și primăria
2. Irkuțk – școala, aeroportul și centre comerciale
3. Iakuțk – primăria și aeroportul
4. Samara – 7 centre comerciale
5. Sratov – administrația orașului
6. Tomsk – centre comerciale și școala

Evacuările în masă ale clădirilor administrative și civile a început pe 10 septembrie. Apelurile, conform autorităților, sunt anonime.

Timpul.md

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmărește TIMPUL pe Google News și Telegram!


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *