Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   (VIDEO) Președintele Judecătoriei Sîngerei este…

(VIDEO) Președintele Judecătoriei Sîngerei este acuzat că ar fi acoperit activitatea criminală a doi polițiști

Președintele Judecătoriei Sângerei, magistratul Ion Popescu, a fost acuzat de către avocatul Vitalie Țaulean și de rudele a patru persoane condamnate recent că ar fi comis mai multe ”activități criminale”. Magistratul este învinuit că ar fi încercat, prin intermediari, să elimine avocatul din proces. Tot despre el se zice că ar fi pretins de la inculpați suma de 4.000 de Euro pentru o decizie judiciară favorabilă. Țaulean susține că, prin decizia de condamnare a inculpaților, ar fi acoperit activitățile infracționale ale polițiștilor implicați în dosar.

Probe video care au fost atașate la acest dosar penal // Filmare din 19.12.2013

Solicitat de Ziarul de Gardă, judecătorul a negat acuzațiile, precizând că părțile au dreptul la apel. „Știți, în ultimul timp, la televizor ce se face …de tot judecata e vinovată. Cum să pretind eu mită de la… Ăstea-s aiureli. (…) Luați interviu de la intermediari, nu de la mine. (…) Curtea de Apel va spune dacă sunt drept eu sau nu-s drept. Dacă nu le dădeam eu pedeapsa asta, era să mă sune din partea cealaltă să spună că iar eu îs vinovat că nu le-am dat pedeapsa care o merită. Știți cum e în cazurile astea. (…) Avem legea asta cu anticorupție. Dacă ceva, eu îs nevoit să sun imediat și să spun. La nu, nu-s chestii de-aiestea. Poate prin Chișinău, pe-acolo, da, dar aici, n-avem noi treabă cu prostiile estea”, a declarat Ion Popescu.

Potrivit avoctului Vitalie Țaulean, hotărârea este una ilegală, iar astfel magistratul ar fi încercat să acopere activitatea infracțională a poliției. „După câte știu, acest judecător a fost o dată demis pentru acte de corupție, acum a fost angajat din nou. Interesul lui a fost de a acoperi activitatea infracțională și criminală a acestor doi colaboratori de poliție care au pătruns ielgal în gospodărie și i-au agresat pe proprietari. În caz contrar, urma să fie pornit dosar penal pe colaboratorii de poliție pentru săvârșirea activității infracționale pentru violare de domiciliu”, susține Vitalie Țaulean, care a prezentat în cadrul conferinței de presă imaginile surprinse de inculpați la domiciuliu în data de 19.12.2013, dar și o înregistrare audio în care condamnații îi mărturisesc că li se cer bani ca să fie achitați.

rsz_dsc00483aAnterior, avocatul Țaulean a mai furnizat presei detalii privind același dosar. Apărătorul celor patru tineri condamnați susținea și atunci că la examinarea dosarului în instanță au fost admise numeroase abateri.

În proces, tinerii erau învinuiți de huliganism, după ce în seara zilei de 19 decembrie 2013 ar fi oprit o mașină, ulterior s-ar fi produs anumite altercații cu șoferul și pasagerii acesteia. Chiar dacă aceștia nu aveau antecedente penale și fiecare dintre are la întreținere cel puțin un copil minor, instanța a decis să-i condamne pentru huliganism la câte cinci ani de închisoare cu executare. Sentința poate fi atacată cu recurs la Curtea de Apel.

Sursa VIDEO: https://zdg.md/web