13:36:43 28.03.2024
Stiri

APE: Comentariul Departamentului de Stat al SUA privind invalidarea alegerilor din Chișinău a fost FOARTE DUR dur

Politică 03.07.2018 16:21 Vizualizări2113 Autor: Ziarul National
APE: Comentariul Departamentului de Stat al SUA privind invalidarea alegerilor din Chișinău a fost FOARTE DUR dur


Comentariul Departamentului de Stat al SUA privind invalidarea alegerilor din municipiul Chișinău a fost unul prompt și foarte dur adresat guvernării de la Chișinău, a declarat astăzi, într-o conferință de presă, experta Asociației pentru Politică Externă (APE), Ala Roșca. Ea a prezentat un studiu privind relațiile dintre Republica Moldova și SUA și a subliniat că, prin comentariul său, Washingtonul a punctat necesitatea asigurării unei justiții corecte și neinfluențate politic în Republica Moldova.

Statele Unite susțin Republica Moldova încă de la declararea independenței, dar din cauza problemelor interne, inclusiv a nivelului înalt de corupție, atât investițiile americane, cât și sprijinul din partea Guvernului american nu sunt pe deplin valorificate, potrivit studiului prezentat de Ala Roșca, citat de „Radio Chișinău”.

Referindu-se la restanțele Republicii Moldova, experta a menționat și comentariul recent al Departamentului de Stat referitor la invalidarea alegerilor. Ea califică acest comentariu drept o avertizare clară că astfel de manipulări și influențe asupra justiției nu vor fi acceptate, iar oficialii moldoveni trebuie să țină cont de astfel de mesaje.

„Mesajul clar că organele judiciare nu trebuie să fie influențate politic, că trebuie să fie independente și să se ghideze de profesionalism și legislație este un mesaj foarte clar, prompt, foarte dur adresat guvernării de la Chișinău”,a menționat Ala Roșca, citată de aceeași sursă.

Amintim că, săptămâna trecută, purtătoarea de cuvânt a Departamentului de Stat al SUA, Heather Nauert, a catalogat drept „netransparentă” decizia instanțelor de judecată din R. Moldova privind invalidarea alegerilor primarului de Chișinău, dar și ca fiind „o amenințare la adresa democrației” din R. Moldova.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md