16:52:39 20.04.2024
Stiri

Manifest împotriva evenimentului anunțat de președintele Igor Dodon; „Familia creează tradiții. Nu tradiția creează familii”

Politică 13.09.2018 11:00 Vizualizări1902 Autor: Ziarul National
Manifest împotriva evenimentului anunțat de președintele Igor Dodon; „Familia creează tradiții. Nu tradiția creează familii”


Evenimente de tipul „Congresului mondial al familiei”, anunțat pentru zilele de 14 - 16 septembrie la Chișinău de către președintele Igor Dodon, promovează „un discurs agresiv împotriva unor grupuri sociale, care nu se încadrează în tiparele familiei tradiționale”.

De această părere este Asociația „Promo-LEX” care a făcut public astăzi un manifest prin inermediul căruia îndeamnă organizatorii la respect pentru libertatea de alegere, fiindcă „discursul care instigă la ură și discriminare a devenit un instrument din ce în ce mai periculos, de tensionare și dezbinare a societății”.

„Potrivit organizatorilor, acest eveniment își propune să promoveze așa numita „familie tradițională” și să găsească soluții pentru problemele cu care se confruntă. Totuși, edițiile precedente ale congresului au demonstrat că acest eveniment promovează un discurs agresiv împotriva unor grupuri sociale, care nu se încadrează în „tiparele” „familiei tradiționale”. Promovează un discurs antiavort și antidivorț ce diminuează din independența femeii la libertatea alegerii, opiniei și vieții personale, precum și un discurs anti-lgbt și anti-orice relație de familie în afara căsătoriei”, se arată în manifestul Asociației „Promo-LEX”.

CITIȚI și Cine vor fi oaspeții lui Igor Dodon la „congresul mondial al familiei” de la Chișinău, organizat împreună cu un ONG din SUA, finanțat de ruși: Patriarhul Kiril nu mai e în cărți

Sursa transmite că „familiile din Moldova au nevoie de servicii calitative în domeniul sănătății, de suport social, educație, trai decent, salarii bune, locuri de muncă bine plătite în țară” și cere Președinției și autorităților publice să asigure pe parcursul „Congresului mondial al familiei” o atmosferă pașnică, de toleranță și respect reciproc.

Totodată, organizatorii și participanții sunt chemați să nu se implice în acțiuni de discriminare și instigare la ură sau violență.

„Demnitatea umană este o valoare supremă, ea este inerentă oricărui om și nu poate fi condiționată de religie, sex, alegerile făcute în viață ori de tipul familiei acestuia. Familia creează tradiții. Nu tradiția creează familii”, cităm din același manifest.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md