00:47:21 20.04.2024
Stiri

OPINIE // „Andrei Năstase nu ar fi APĂRUT în politică, dacă Țopa și Plahotniuc n-ar fi avut de împărțit nimic. Ar deveni un luptător INUTIL”

Partide/Comunicate 17.04.2018 13:00 Vizualizări1751 Autor: Ziarul National
OPINIE // „Andrei Năstase nu ar fi APĂRUT în politică, dacă Țopa și Plahotniuc n-ar fi avut de împărțit nimic. Ar deveni un luptător INUTIL” captură privesc.eu


Liderul Platformei „Demnitate și Adevăr” (PDA), candidat la funcția de primar general al capitalei, Andrei Năstase, nici nu ar fi apărut în politică, dacă nu ar fi existat un conflict între nașul său de cununie, Victor Țopa, și actualul președinte al Partidului Democrat (PD), Vlad Plahotniuc. De această părere e Alexandra Tănase, care a semnat un editorial în ziarul Timpul.

„Apariția lui Andrei N. în politica de la Chișinău n-a fost o surpriză, ci mai degrabă o nedumerire. Despre fratele său, Vasile, se știa că l-a slujit cu multă umilință la „Eu TV” pe fostul său stăpân „creștin-democrat”, până când cel din urmă n-a mai avut nevoie de el... Prin asociere cu acel V. Năstase, a apărut acest Andrei N. și seamănă leit la chip și la suflet. Totul pare a fi o taină, dar nu e chiar așa. Andrei N. a apărut exact atunci când i-au poruncit mentorii săi din Germania. După ce merge înflăcărat prin „marșuri turistice” pe străzile Chișinăului, la braț cu Dodon și Usatâi și îl face pe liderul socialiștilor șef de stat, Andrei devine brusc un fel de proeuropean. Cum și de ce? Nu se știe”, scrie Tănase.

Încă o ciudățenie a lui Andrei Năstase, în opinia autorului, e că acesta nu vine la Primăria Chișinău pentru un an, ci pentru o viață. „Și proclamă înfumurat, sperând că va fi luat în serios: „Țara mă așteaptă! Ne promite că, într-un timp record, va remedia toate problemele urbei, dar numai dacă va cădea, cumva, Plahotniuc. El dă de înțeles că ar fi un candidat de dreapta. Și aici chiar minte cu nerușinare, după ce s-a perindat prin tot orașul alături de Dodon și Usatâi. Mai zice că e proeuropean, dar iarăși se pare că minte. Cum ar putea un antiromân și antiunionist să pledeze pentru UE, al cărei membru este România?”.

Semnatarul materialului mai afirmă că dacă „nașul său de cununie, Victor Țopa, care se ascunde de lege în țara Angelei Merkel, s-ar împăca cu Vlad Plahotniuc, toată revolta lui Andrei N. s-ar duce pe apa sâmbetei”.

„Atunci el ar deveni un luptător inutil, la fel cum nici n-ar fi apărut în politică, dacă Țopa și Plahotniuc n-ar fi avut de împărțit nimic. Sunt sigură că Andrei N. minte și atunci când spune că va înfrumuseța capitala în baza unui proiect care încă nu există. Se vede că el și Țopa, și dorințele ambilor, înseamnă pentru ei capitala, iar altceva nu contează... Cei care nu sunt de acord aștept să-și prezinte argumentele de rigoare, din toate punctele de vedere, deși ecuația e simplă de tot”, se mai arată în editorialul semnat de Alexandra Tănase.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md