10:13:18 25.04.2024
Stiri

NUCII de pe marginea drumurilor publice ar putea fi DEFRIȘAȚI

Social 16.05.2018 14:00 Vizualizări1816 Autor: Ziarul National
NUCII de pe marginea drumurilor publice ar putea fi DEFRIȘAȚI tv8.md


Pomii amplasați pe marginea traseelor din R. Moldova ar putea fi defrișați și înlocuiți „cu alte plantații rutiere, conform situării”.

Ministerul Economiei și Infrastructurii (MEI) analizează posibilitatea înlocuirii arborilor din zona drumului public, pentru diminuarea consecințelor în cazul accidentelor rutiere. Ministrul Chiril Gaburici a instituit deja și un Grup de lucru „pentru înlocuirea plantațiilor rutiere în zona de siguranță și de protecție a drumurilor publice”.

„Datele arată că cele mai multe decese, în cazul accidentelor rutiere produse pe drumurile naționale, sunt din cauza impactului cu arborații amplasați pe marginea carosabilului. De aceea, vreau să facem o analiză detaliată și să vedem cum putem înlocui arborii cu alte plantații rutiere”, a notat Chiril Gaburici.

Reprezentanții acestui Grup vor examina situația accidentelor rutiere, soldate ca rezultat al amplasării arborilor (nuc, salcie, plop ș.a.) în zona drumului public. Membrii acestui Grup vor elabora un studiu referitor la influența plantațiilor rutiere asupra siguranței rutiere; va examina posibilitatea înlocuirii plantațiilor rutiere existente cu altele, va prezenta analiza cost beneficiu a acțiunilor propuse; va prezenta un Plan de acțiuni, pe termen mediu sau lung, cu privire la înlocuirea arborilor din zona de siguranță și protecție a drumurilor naționale cu alte plantații rutiere conform situării.

Din Grupul de lucru fac parte reprezentanți ai MEI, Administrației de Stat a Drumurilor, Inspectoratului Național de Patrulare, Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Institutului de Ecologie și Geografie.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md