17:38:01 19.04.2024
Stiri

Premierul Filip i-a cerut EXPLICAȚII lui Gaburici: „Oamenii sunt nemulțumiți de calitatea drumurilor de acolo și au dreptate”

Economie 11.07.2018 16:25 Vizualizări1906 Autor: Ziarul National
Premierul Filip i-a cerut EXPLICAȚII lui Gaburici: „Oamenii sunt nemulțumiți de calitatea drumurilor de acolo și au dreptate”


Premierul Pavel Filip este nemulțumit de faptul că o porțiune de drum din Anenii Noi, care este practic distrusă, nu a fost reparată până acum, chiar dacă a dat indicații în această privință.

„Locuitorii câtorva sate din Anenii Noi, care sunt mobilizați și la proteste deja, sunt nemulțumiți de calitatea drumurilor de acolo și au dreptate. Pentru că și eu am vizitat aceste localități și am văzut această porțiune de drum, pe care trec o mie de camioane pe zi la o carieră de nisip. Desigur că acest drum este distrus, dar au de suferit trei localități. Eu vreau explicații, de ce durează atât? Eu am dat indicații exprese după acea vizită. De ce până acum nu s-au făcut niciun fel de lucrări?”, s-a revoltat premierul Pavel Filip, în debutul ședinței de astăzi a Guvernului.

Astfel, prim-ministrul i-a cerut ministrului Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici, să se documenteze și să vină cu explicații.

„Avem toate instrumentele la îndemână, pentru că nu era rost doar să reparăm drumul și în continuare să admitem să treacă camioane supra încărcate, care distrug în continuare acest drum. Domnul ministru Gaburici, vreau să vă documentați și să avem un răspuns concret - când și din ce resurse va fi reparată această porțiune? Să luăm toate măsurile, să se respecte toată încărcătura acestor camioane. Oamenii trebuie să cunoască în ce termen încep lucrările de reparație” a adăugat Filip.

De menționat că ieri, la răscrucea dintre satele Puhaceni și Delacau, a avut loc un miting pașnic. Localnicii din satele Delacau, Puhăceni, Speia și Șerpeni s-au arătat indignați de starea dezastruoasă a drumului. Cei prezenți au luat decizia să organizeze un nou protest mâine, 12 iulie.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md