15:36:46 25.04.2024
Stiri

Sora medicală de la Spitalul raional Hâncești, care a trimis un pacient cu eprubetele la analize, SANCȚIONATĂ: „Trebuie să ne respectăm reciproc”

Social 09.10.2018 16:09 Vizualizări2041 Autor: Ziarul National
Sora medicală de la Spitalul raional Hâncești, care a trimis un pacient cu eprubetele la analize, SANCȚIONATĂ: „Trebuie să ne respectăm reciproc”


Asistenta medicală din Spitalul raional Hâncești care a trimis un pacient în plină noapte cu eprubetele în mână ca să le ducă la laborator a fost sancționată.

Anunțul a fost făcut pe Facebook de către ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Silvia Radu, care a efectuat astăzi un „control-fulger” la acest spital.

Cazul a fost semnalat zilele trecute pe Facebook de către Galina Codreanu, revoltată de situație: „La Spitalul din Hâncești, Secția pentru Copii, la miez de noapte, analizele de sânge prelevate de la copilul care vomita de două zile (a fost internat și peste o zi lăsat să plece acasă, ca să revină înapoi cu aceleași simtome - vomă, fără un diagnostic clar) sunt trimise la laboratorul de biochimie nu de către sora medicală, în condiții sterile... La Hâncești acestea sunt date în mana rudelor! Cu două eprubete de sânge, prin întuneric beznă, mama disperată străbate teritoriul spitalului ca să caute (!!!) și într-un târziu să găsească ușa laboratorului încuiată... La Hâncești de trei zile se chinuiește un copil, cu vomă și diureri groaznice de cap, lăsat să aștepte un oarecare medic, care va reveni din concediu peste o săptămână...”.

„În urma unor plângeri venite online, am fost astăzi într-un control-fulger la Spitalul raional din Hâncești. Am stat de vorbă cu directorul spitalului, cu medicii și cu pacienții internați aici. Deja au fost luate măsuri sancționatorii împotriva asistentei care nu a respectat procedura și a trimis ruda unui pacient cu eprubete la analize. Ministerul va face o comisie de anchetă să verifice dacă au fost sau nu și alte încălcări. Până atunci nu vreau să mă pronunț”, a scris Silvia Radu pe Facebook.

Ministra a ținut să adreseze un medaj atât medicilor, cât și pacienților.

„Trebuie să ne respectăm reciproc. E adevărat că unii medici (nu toți) au probleme de atitudine. Vom încerca să schimbăm acest lucru și sper că vom reuși. În același timp, și pacienții trebuie să înțeleagă că doctorii trebuie respectați și lăsați să își facă treabă”, a încheiat ministra Sănătății.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md