01:56:11 19.04.2024
Stiri

VIDEO // Primul interviu la TV al regizorului Viorel Mardare, care se află la o clinică din Austria și luptă cu cancerul: „20 de miligrame de medicament costă ca un artefact adus de pe Lună”

Social 28.09.2018 15:30 Vizualizări8804 Autor: Ziarul National
VIDEO // Primul interviu la TV al regizorului Viorel Mardare, care se află la o clinică din Austria și luptă cu cancerul: „20 de miligrame de medicament costă ca un artefact adus de pe Lună”


Regizorul și jurnalistul Viorel Mardare, care este internat la o clinică din Austria și luptă cu o formă rară de cancer, a acordat primul său interviu după ce a plecat, în august curent, la tratament.

Viorel a ținut să mulțumească, ieri, la o emisiune de la „Vocea Basarabiei”, tuturor celor care l-au ajutat în cadrul campaniei de strângere de fonduri pentru tratamentul său.

În momentul intervenției în direct la emisiune, prin telefon, Viorel privea cerul: „E un cer foarte frumos aici”.

„Regret foarte mult că trăim într-o lume în care 20 de miligrame de medicament costă ca un artefact adus de pe Lună sau de pe Marte. Sunt niște medicamente foarte scumpe și, sincer vorbind, acest lucru mă depășește. De ce în secolul nostru ar exista medicamente scumpe? Un borcănaș de medicamente costă cât o mașină! Regret foarte mult că suntem impuși să continuăm campania de gofunding. Speram foarte mult să încheiem acolo, în prima încercare reușită de a aduna banii. Mulțumesc încă o dată tuturor oamenilor care m-au ajutat”, a spus Viorel Mardare care peste câteva zile va împlini 37 de ani.

Apoi, regizorul a adăugat că medicii din R. Moldova „nu sunt mai răi”, mai puțin profesioniști ca cei din Europa, dar a plecat la tratament în Austria pentru că „noi nu suntem echipați și integrați în medicina europeană contemporană, suntem la periferie”.

Prietenii lui Viorel Mardare, prezenți în studioul „Vocii Basarabiei”, au anunțat că în scurt timp va fi organizată o licitație cu vânzarea unor produse care vor conține expresii de-ale lui Viorel, care au devenit unele de referință în timp.

Menționăm că, zilele trecute, apropiații lui Viorel au lansat un nou apel pentru susținerea regizorului care mai are nevoie de 60 de mii de euro pentru tratament, după ce rezultatele primei etape a tratamentului nu au fost cele scontate.

Până acum, din cele 180 de mii de euro necesare s-au adunat peste 128 de mii.

Donați AICI pentru a-l salva pe Viorel Mardare!

(Intervenția în direct a lui Viorel, de la minutul 18 al emisiunii de mai jos)


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
15.04.2024 09:20 Nicolae Negru Nicolae Negru // Simțul realității și...

12.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Recensământul ca o f...

08.04.2024 09:12 Nicolae Negru Nicolae Negru // Ne va apăra sau nu R...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md