Principală  —  IMPORTANTE   —   Igor Dodon, după ce a…

Igor Dodon, după ce a fost criticat de ministrul Șarov: „Dacă nu poate să se documenteze, atunci se poate de luat și alte decizii politice – ca să se învețe”

Președintele Igor Dodon l-a îndemnat pe ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, să se documenteze, după ce membrul cabinetului de miniștri l-a criticat pe șeful statului care a fost surprins fără mască  în preajma elevilor, în școală, în condițiile în care părinții nu au acces în instituțiile de învățământ, iar profesorii sunt obligați să poarte mască și vizieră.

O să discutăm cu domnul Șarov și o să-l rugăm să se documenteze. Dacă nu poate să se documenteze, atunci se poate de luat și alte decizii politice în acest sens – ca să se învețe să se documenteze. Președintele țării a fost cu mască în școală și atunci când a vorbit cu elevii și-a scos masca, a spus vreo trei cuvinte și și-a pus masca înapoi. Eu cred că nu am încălcat absolut nimic”, a declarat Igor Dodon în cadrul unui interviu la postul de televiziune Prime.

Șeful statului fiind întrebat dacă „deciziile politice” ar înseamna o eventuală demitere, Dodon a menționat că „dacă aș dori, mâine ar fi demis. Răbdăm puțin, totul vine la timpul său”.

Noi avem un acord de coaliție, care presupune o anumită colaborare. Eu înțeleg că la ei pe interior nu este simplu. Eu înțeleg că cineva din cei patru despre care spunea Diacov îl controlează pe Șarov și încearcă să provoace situații în care noi să intrăm mai dur pentru a rupe coaliția. Noi nu vrem să aruncăm țara în haos”, a mai spus Dodon.

La 11 septembrie, ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Igor Șarov, a declarat că dubla măsură, practicată de unii reprezentanți ai autorităților puterii din Republica Moldova, știrbește principiile unui stat democratic, referindu-se la la cazul președintelui Igor Dodon, care a publicat fotografii din care se vede că el este fără mască în preajma elevilor, în școală, în condițiile în care părinții nu au acces în instituțiile de învățământ, iar profesorii sunt obligați să poarte mască și vizieră.