Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Protestatarii, în frunte cu…

VIDEO Protestatarii, în frunte cu deputata Tauber, manifestă în fața clădirii Inspectoratului de Poliție Centru, după ce Valico, un apropiat a lui Platon, nu ar fi fost lasat să instaleze scena pentru concert în PMAN: „Valico a zis că o să avem concert în PMAN”

Membrii și simpatizații Partidului ȘOR au organizat duminică, 19 iunie, un protest în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN) împotriva „crizei sociale” și actualei guvernări.

În jurul orei 16:30, în scuarul PMAN s-au adunat deja zeci de oameni, iar pe rețelele de socializare au apărut imagini cu mai multe autocare care transportau oameni din mai multe localități spre Chișinău.

UPDATE 20:20 Acțiunea de protest organizată de partidul ȘOR s-a încheiat.

UPDATE 19:20 „Acuș Valico iese cu mașina. Ei (n.r poliția) ne-au rugat să așteptăm, eu le-am zis că nu. Valico a zis că o să avem concert în PMAN”, declară Tauber din fața clădirii Inspectoratului de Poliție Centru.

UPDATE 19:13 Protestatarii au ajuns la Inspectoratul de Poliție Centru, după ce Veaceslav Valico, un apropiat a lui Platon și cel care organizează un concert în PMAN nu a fost lasat să instaleze scena în PMAN pentru concertul anunțat.

UPDATE 19:01 Potrivit unui comunicat emis de partidul ȘOR, aproximativ 40 de mii de oameni participă la protestul din PMAN.

UPDATE 19:00 Protestatarii, în frunte cu deputata Marina Tauber, au pornit spre Inspectoratul de Poliției pentru a manifesta.

UPDATE 17:17 Tauber, de pe scena improvizată: „Vreau să vă mulțumesc din numele președintelui Ilan Șor. Știu că mulți dintre voi ați venit în PMAN la inițiativa lui Ilan Șor. (…) Vrem alegeri anticipate”.

UPDATE 17:10 Președintele raionului Orhei, Dinu Țurcanu, a ținut un discurs în fața mulțimii.

„Suntem conduși de incompetenți, chiar proști. Plecați nu ne furați. (…) Astăzi contrabanda și corupția e la ea acasă. E mai rău ca pe timpurile PD”, a delcarat Dinu Țurcanu.

UPDATE 17:08 Membrii Partidului ȘOR anunță că Mișcarea civică „O viață nouă”, cea care, potrivit Partidului ȘOR, a organizat protestul din PMAN nu este o mișcare politică.

UPDATE 17:00 Întrebați de reporterul ZdG, cine a organizat protestul și transportul, unii dintre manifestanți nu au știut ce să răspundă, pe când alții au evitat să răspundă.

UPDATE 16:54 Organizatorii protestului acuză poliția că a blocat accesul în PMAN a mai multor autobuze cu care sunt transportați protestatarii.

UPDATE 16:50 Pe o scenă improvizată, în fața Guvernului, deputata Partidului ȘOR Marina Tauber, în privința căreia procurorii anticorupție au aplicat măsura preventivă sub formă de obligare de a nu părăsi țara pe un termen de 60 de zile fiind bănuită de escrocherie și spălare de bani în proporții deosebit de mari în dosarul „frauda bancară”, a ținut un discurs în fața mulțimii și a criticat actuala guvernare.

„Dacă o să fim mulți și uniți o să putem să schimbăm condițiile de trai. Așa noi am făcut în mai multe localități. Moldova poate fi dezvoltată, prietenoasă și frumoasă. Suntem obosiți de jocuri politice și geopolitice ale guvernării. Astăzi vrem să arătăm că suntem nemulțumiți.”, a declarat Marina Tauber

UPDATE 16:44 Protestatarii scandează „Demisia”, „Noi suntem poporul”.

Reprezentanții Poliției R. Moldova au emis duminică o notă prin care au venit cu mai multe clarificări și precizări în legătură cu declarațiile făcute de Veaceslav Valico, apropiat de-al controversatului om de afaceri Veceaslav Platon, și deputata Partidului Politic ȘOR Marina Tauber care au acuzat în spațiul public că autoritățile nu le permit să instaleze scena în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN), acolo unde Valico urmează să organizeze un „concert pentru tineri”, iar Partidul Șor să desfășoare o acțiune de protest.

La primele ore ale dimineții de duminică, 19 iunie, în Piața Marii Adunări Naționale, acolo unde Veaceslav Valico, cel care a candidat la alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie 2021, avându-l ca persoană de încredere pe controversatul om de afaceri Veaceslav Platon, a anunțat că organizează un „concert pentru tineri” la care ar urma să evolueze interpreți ruși, printre care Filip Kircorov și Egor Kreed, nu a fost instalată nicio scenă.

Tot acolo, duminică, în scuarul PMAN, Partidul Politic ȘOR a anunțat că va organiza un protest anti-guvernamental. Asta după ce Valico i-a cedat pentru câteva ore spațiul rezervat din PMAN celor din Partidul Șor.