Principală  —  IMPORTANTE   —   ULTIMA ORĂ/ Arina Corșicova, candidata…

ULTIMA ORĂ Arina Corșicova, candidata „de rezervă” a lui Șor, a fost scoasă din cursa electorală pentru funcția de primar de Bălți

Sursa foto: nordnews.md

Arina Corșicova, afiliată oligarhului Ilan Șor, a fost scoasă din cursa electorală pentru funcția de primar de Bălți. Decizia a fost luată marți seară, 7 noiembrie, de Consiliul electoral al circumscripției electorale municipale, scrie nordnews.md.

În fața primăriei s-au adunat mai mulți oameni care scandează „Jos mafia!”.

Astfel, în turul II, pentru funcția de primar de Bălți vor lupta Alexandr Petkov de la „Partidul Nostru” (22,69%) și socialistul Maxim Moroșan (19,73%).

Duminică, 5 noiembrie 2023, în R. Moldova au avut loc alegeri locale generale. Conform datelor preliminare publicate de Comisia Electorală Centrală (CEC), în municipiul Bălți, Alexandr Petkov, candidatul „Partidului Nostru” la funcția de primar, a obținut 22.69% din voturi, iar contracandidata lui, Arina Corșicova – 21.52%.

Pe 19 noiembrie 2023, în 265 de localități din țară, va avea loc turul doi pentru alegerea primarilor, iar în alte 8 localități se vor organiza alegeri repetate.