Principală  —  Ştiri  —  Comunicate de presă   —   În șase zile încasările au…

În șase zile încasările au ajuns la circa 610 milioane de lei. Anunțul făcut de Serviciul Vamal

Foto: Serviciul Vamal

Reprezentanții Serviciului Vamal (SV) au emis luni un comunicat de presă prin care anunță că în perioada 13-19 septembrie 2021, încasările Serviciului la bugetul de stat au ajuns la circa 610 milioane de lei, mai mult cu 23.5% față de sarcina bugetară stabilită pentru acest interval. 

În nota SV se spune că, de asemenea, de la începutul lunii septembrie, Serviciul Vamal a colectat la bugetul de stat 1 miliard 677 milioane lei, fiind atestată o creștere de cca 30% față de sarcina bugetară (cifra de control)și de cca 33%față de încasările din intervalul corespondent al anului 2020.  

Pe parcursul săptămânii trecute, au fost perfectate 12 879 de declarații vamale, iar fluxul mijloacelor de transport a constituit 67 804 de traversări. Cele mai tranzitate posturi vamale rămân a fi Leușeni și Sculeni, cu 16 727 și, respectiv, 11 701 traversări.

La capitolul combaterea fraudelor, în perioada vizată au fost constatate 185 de încălcări ale legislației vamale și aplicate amenzi în sumă de peste 164 mii de lei. Cele mai frecvente încălcări se referă la depășirea termenului de aflare pe teritoriul Republicii Moldova a mijloacelor de transport cu numere străine, declarate prin acțiune.

„Dacă aveți nevoie de informații despre regulile de traversare a frontierei cu diverse bunuri sau doriți să depuneți o reclamație cu privire la eventuale abuzuri admise de către angajații instituției, ne puteți contacta la numărul +373 22 788 888 – Centrul Unic de Apel (24/24)”, menționează angajații SV în nota emisă.

În perioada vizată, ofițerii Liniei de informare  au răspuns la 567 solicitări de informații legate de activitatea vamală.