Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   DOC/ Explicația autorităților după ce…

DOC Explicația autorităților după ce o porțiune din trotuarul recent reparat, de pe o stradă din capitală, s-a surpat

O porțiune de câțiva metri din trotuarul de pe strada Nicolae Testemiţanu, reabilitat acum 2 săptămâni, s-a surpat. Responsabilii din cadrul Regiei Exploatarea Drumurilor și Podurilor „Exdrupo” susțin că asfaltul s-a surpat din cauza ploilor abundente din ultimele zile, dar și din cauza unor lucrări efectuate de către Chișinău Gaz acum 7 ani și vin cu o lămurire în acest sens.

Trotuarul de pe strada Nicolae Testemițanu a fost reparat în perioada 13 – 14 mai curent, iar la 30 mai, o porțiune de aproximat 3 metri s-a surpat.

Potrivit unei lămuriri expediată de către conducerea Întreprinderii Regia Exploatarea Drumurilor și Podurilor „Exdrupo” către primarul capitalei, Ion Ceban, principala cauză a surpării este faptul că sub fundația trotuarului recent reabilitat s-a adunat o cantitate mare de apă în urma ploilor din ultimele zile, astfel că asfaltul s-a deteriorat.

„În urma decapării terasamentului, am depistat la o adâncime de circa 1,2 m făgașe și goluri în fundație. Reprezentantul SRL „Chișinău Gaz” mi-a comunicat verbal că în anul 2013, pe acest segment, o companie subcontractată de aceștia au pozat sub formă închisă o conductă de gaz la o adâncime de 1,6 m. Respectiv, în urma ploilor abundente din această perioadă, foarte multă apă s-a infiltrat în fundația trotuarului, fapt ce a dus la apariția făgașelor.

Dat fiind faptul că termenul de garanție a lucrărilor efectuate de aceștia este expirat, dânșii nu pot fi trași la răspundere pentru cele întâmplate”, se arată în nota explicativă recepționată de către edilul capitalei Ion Ceban.

Potrivit directorului Exdrupo, pe segmentul unde s-a surpat asfaltul, luni, 1 iunie, au fost efectuate lucrări de decapare și schimbare totală de fundație, iar marți urmează să fie așternut un nou înveliș de asfalt.