Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Președinta Sandu, întrevedere cu vicepreședintele…

Președinta Sandu, întrevedere cu vicepreședintele executiv al Comisiei Europene: „Am discutat despre alocarea a 50 de milioane de euro din pachetul de asistență macrofinanciară”

Foto: Maia Sandu/ Facebook

Președinta R. Moldova, Maia Sandu, a avut luni, 23 august, o întrevedere la Kiev cu vicepreședintele executiv al Comisiei Europene (CE), Valdis Dombrovskis, în cadrul căreia s-a discutat despre alocarea R. Moldova a aproximativ un miliard de lei din pachetul de asistență macrofinanciară pentru care sunt îndeplinite aproape toate condițiile.

„Singura condiție pentru obținerea acestei tranșe, unde nu avem progres suficient, este existența unei strategii clare de recuperare a banilor în frauda bancară, ce urma să fie elaborată de Procuratură”, a menționat Maia Sandu.

În cadrul discuțiilor, potrivit Președinției, șefa statului i-a confirmat vicepreședintelui CE angajamentul pe care și l-a asumat noua guvernare de la Chișinău de reformare a justiției, de eliminare a corupției și fortificare a instituțiilor publice pentru restabilirea încrederii cetățenilor noștri în țară și creșterea bunăstării lor.

Maia Sandu a participat luni, 23 august, la Summitul de lansare a „Platformei Crimeea”, un mecanism internaţional de consultare şi comunicare iniţiat de Kiev.

Adițional summitului, șefa statului a avut programate câteva întrevederi bilaterale: cu președinții Estoniei și Letoniei, cu prim-ministrul Suediei și cu ministrul Federal pentru Afaceri Europene şi Internaţionale al Republicii Austria, precum și cu vicepreședintele executiv al CE.