Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Deputat local din Găgăuzia:…

VIDEO Deputat local din Găgăuzia: Învățătorii și medicii au fost obligați să fotografieze buletinul de vot

Profesorii și medicii din Găgăuzia ar fi fost obligați să fotografieze buletinele de vot pentru a demonstra alegerea făcută. Cel puțin asta spune deputatul Adunării Populare a Găgăuziei, Serghei Cernev.

Deputatul spune că la scrutinul de duminică, 1 noiembrie, numărul actelor de fraudă l-a depășit cu mult pe cel înregistrat în scrutinele precedente.

„Eu în Găgăuzia nu am văzut atâtea fraude ca la aceste alegeri, în special în raionul Vulcănești. Reprezentanții tuturor structurilor s-au ocupat doar de alegeri. Cei de la sănătate, de la educație, învățătorii și medicii au fost obligați să fotografieze buletinul și să transmită celor de sus pentru cine ei au votat”, spune Cernev.

Deputatul susține că, în baza fotografiilor primite, autoritățile locale au sărbătorit „victoria”, însă, reacția acestora s-a schimbat după publicarea rezultatelor oficiale.

„Au ieșit în centru și au dat artificii. S-au făcut dansuri, s-a băut șampanie, ei sărbătoreau victoria nu știu cui. Dar la sfârșit, când au văzut rezultatele, s-au înnegrit la față și azi sunt în doliu”, a mai spus Serghei Cernev.

Conform rezultatelor de duminică, în UTA Găgăuzia candidatul susținut de PSRM, Igor Doron, a acumulat 84.35% din voturi. Acesta este urmat de candidatul Partidului Nostru, Renato Usatîi, cu 10.78% și candidata PAS, Maia Sandu, pentru care au votat 2.05% din alegători.