Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Pro Moldova a făcut…

VIDEO Pro Moldova a făcut un demers în adresa conducerii Parlamentului pentru a convoca Biroul permanent al Legislativului, cu participarea prim-ministrului interimar

Foto: Captură Privesc.eu

Liderul Grupului parlamentar „Pro Moldova” Andrian Candu susține că a făcut un demers în adresa conducerii Parlamentului pentru a convoca o ședință a Biroului permanent al Legislativului, cu participarea prim-ministrului interimar Aureliu Ciocoi, pentru a discuta despre problemele actuale ale R. Moldova.

Candu susține că fracțiunile parlamentare trebuie să se convoace în ședință „pentru a găsi soluții la problemele stringente cu care se confruntă astăzi cetățenii R. Moldova”.

La ora actuală avem un Guvern în demisie. Este cazul să încercăm indiferent de culoare politică să găsim posibilitatea de a ne uni forțele și de a găsi aceste soluții pentru oameni. În Parlament există o platformă foarte bună care se numește Biroul permanent al Legislativului. În Biroul permanent se găsesc toate fracțiunile parlamentare. Trebuie să discutăm câteva subiecte importante cu domnul Ciocoi. Să vedem cum poate Parlamentul și toate forțele parlamentare care sunt astăzi în Legislativ să găsească soluții pentru a depăși anumite subiecte cu care se confruntă cetățenii”, a spus Candu.

De asemenea, Andrian Candu susține că în cadrul ședinței ar urma să fie discutată situația financiar-bugetară din R. Moldova, precum și situația de la Calea Ferată a Moldovei.

Este vorba în primul rând despre situația financiar-bugetară din R. Moldova, deoarece sunt informații contradictorii, pe de-o parte, citim în presă unele declarații că, cică am sta bine la unele încasări bugetare. Pe de altă parte, cifrele de astăzi spun că Guvernul în două luni de zile s-a împrumutat cu 5 miliarde de lei pe piața internă. Și toate acestea în contextul în care sunt semne de întrebare dacă sunt bani și până când sunt bani pentru pensii și salarii, și care sunt soluțiile pentru achiziția de vaccinuri, pentru a nu ne baza doar pe donațiile care vin din străinătate. Al doilea subiect care nu știu de ce este tratat foarte superficial, inclusiv de Guvern și Agenția Proprietății Publice, este situația dificilă de la Calea Ferată. Sunt restanțe la salarii de 4 – 5 luni deja. Ieri au fost achitate doar o parte din salariile din luna noiembrie”, a mai spus Candu.