Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   OMS: Epidemia de coronavirus se…

OMS: Epidemia de coronavirus se află într-un „punct decisiv”

Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, a declarat că epidemia de coronavirus a atins un „punct decisiv”. În acest sens, oficialul a cerut statelor să acţioneze intensiv pentru a stopa acest „virus foarte periculos”.

Tedros Adhanom Ghebreyesus a menționat că ceea ce se întâmplă în restul lumii, unde sunt peste 3.470 de cazuri înregistrate în 44 de ţări, reprezintă principala îngrijorare a OMS-ului, relatează AFP.

„Dovezile pe care le avem arată că nu pare să existe o transmitere comunitară generalizată. Ne aflăm într-un moment decisiv. În ultimele două zile, numărul zilnic de noi infecţii de coronavirus la nivel mondial este în prezent mai mare decât cel înregistrat în China”, a declarat oficialul în cadrul unei conferinţe de presă.

În faţa acestei situaţii, şeful OMS a cerut ţărilor să acţioneze „rapid”, pregătindu-se să facă faţă epidemiei chiar dacă nu au înregistrat încă niciun caz.

Epidemia, apărută în decembrie în Wuhan, China, a provocat peste 78.600 de îmbolnăviri în această ţară, dintre care peste 2.700 de decese.

Reprezentanții Poliției de Frontieră au declarat că în ultimele 24 ore nu au fost depistate persoane care au intrat pe teritoriul R. Moldova cu simptome asociate Coronavirusului. Totodată, ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Viorica Dumbrăveanu, a prezentat astăzi un raport în fața deputaților cu privire la situația epidimiologică de coronavirus de tip nou. Potrivit ministrei, până acum, 27 februarie, în R. Moldova nu a fost înregistrat niciun caz de coronavirus.