Principală  —  IMPORTANTE   —   CSP a DECIS: Veronica Dragalin,…

CSP a DECIS: Veronica Dragalin, procuroră care gestionează dosare de corupție în SUA, desemnată câștigătoarea concursului pentru funcția de procuror-șef al Procuraturii Anticorupție – DOC

Veronica Dragalin a trecut etapa de preselecție în cadrul concursului pentru funcția de procuror-șef al Procuraturii Anticorupție (PA). O decizie în acest sens a fost adoptată marți de membrii Consiliului Superior al Procurorilor (CSP).

CSP va propune procurorului general interimar candidatura Veronicăi Dragalin pentru a fi numită în funcția de procuroră-șefă la PA.

Veronica Dragalin a obținut cel mai mare punctaj la proba interviului:

Adrian Bordianu – 40, 93 puncte
Victor Brînză – 36,15 puncte
Veronica Dragalin – 72, 15 puncte
Octavian Iachimovschi – 53,01 puncte

Veronica Dragalin este fiica Elenei Dragalin, fondatoarea organizației Moldova AID, precum și a organizației Moldovan-American Convention. Familia Dragalin este stabilită în SUA. Potrivit datelor publicate pe site-ul Universității din California de Sud, Veronica Dragalin este procuroră adjunctă a Statelor Unite ale Americii în secția de corupție publică și drepturi civile din biroul procurorului american din districtul central al Californiei.

Conform CV-ului său, în 2019, Veronica Dragalin a obținut Premiul „Cazul Anului” din partea Biroului Alcool, Tutun, Arme și Explozibili (ATF). În anul 2020, ea a obținut Premiul Directorului FBI.

CV-ul Veronicăi Dragalin:


La 10 mai, CSP a admis trei procurori la proba interviului pentru funcția de procuror–șef al PA. Este vorba despre Adrian Bordianu, Veronica Dragalin și Octavian Iachimovschi.

La 4 februarie curent a fost inițiat concursul pentru selectarea candidatului la funcția de procuror-șef al Procuraturii Anticorupție. Tot atunci, CSP a aprobat și regulamentul de organizare și desfășurare a concursurilor publice pentru selectarea candidaților la șefia procuraturilor specializate, PA și PCCOCS.