Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Video/ CSM a decis amânarea…

Video CSM a decis amânarea desfășuarii ședinței extraordinare a Adunării Generale a Judecătorilor convocată la 23 octombrie

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) au decis în cadrul ședinței de marți, 13 octombrie, amânarea desfășuarii ședinței extraordinare a Adunării Generale a Judecătorilor convocată la 23 octombrie curent.

LIVE TEXT:

12:58 Ședința s-a încheiat.

12:54 CSM a decis că instanțele judecătorești și Consiliului Superior al
Magistraturii vor activa în regim special în ziua de 14 octombrie – Ziua Hramului orașului Chișinău

12:51 CSM a aacceptat cererile unor judecători de remitere a materialelor Colegiului pentru evaluarea performanțelor judecătorilor și Colegiului pentru selecția și cariera judecătorilor.

12:50 CSM a aprobat mai multe dispoziţii emise de Preşedintele interimar al Consiliului Superior al Magistraturii.

12:48 CSM a aprobat demersul Oficiului Consiliului Europei la Chișinău referitor la aprobarea unor activități.

12:40 CSM a amânat examinarea demersului Comisiei Naționale a Pieței Financiare referitor la delegarea unui judecător pentru participare în calitate de formator la cursurile de instruire în domeniul Codului administrativ.

12:37 CSM a aprobat demersul Centrului de Resurse Juridice din Moldova, referitor la asistenţa Consiliului Superior al Magistraturii la efectuarea unui sondaj de opinie în rândul judecătorilor.

12:29 CSM a aprobat demersul Institutului Național al Justiției referitor la delegarea unor judecători pentru participare la Forumul Regional al judecătorilor din Europa de Est și Asia Centrală privind HIV, care va avea loc în perioada 15 – 16 octombrie 2020

12:24 CSM a aprobat demersul Comisiei Electorale Centrale referitor la unele chestiuni ce țin de procedura de nimicire a documentației electorale.

12:18 CSM a aprobat proiectul bugetelor instanțelor judecătorești pentru anul 2021 și estimărilor pentru anii 2022-2023 și proiectul bugetului Consiliului Superior al Magistraturii pentru anul 2021 şi estimărilor pentru anii 2022-2023.

12:10 Este examinat subiectul cu privire la cererea ex-judecătorului Mihai Murguleț referitor la sesizarea Curții Constituționale.

Ex-judecătorului Mihai Murguleț a cerut recuzarea a patru membri CSM. Subiectul a fost amânat.

12:08 CSM a decis amânarea desfășuarii ședinței extraordinare a Adunării Generale a Judecătorilor convocată la 23 octombrie pentru o dată ulterioară, care urmează a fi stabilită de CSM.

12:00 CSM examinează subiectul cu privire la posibilitatea desfășurării ședinței extraordinare a Adunării Generale a Judecătorilor convocată la 23 octombrie 2020.

11:49 CSM examinează subiectul cu privire la Nota informativă a Inspecției judiciare, referitor la respingerea de către Președintele Republicii Moldova a candidaturii doamnei Inga Gorlenco, propuse de CSM pentru numirea în funcție de judecător pînă la atingerea plafonului de vîrstă, precum și cererea ultimei de propunere repetată. Subiectul a fost amânat.

11:47 Cu 8 voturi, CSM propune candidatura Ruxandei Pulbere pentru numirea în funcție de judecător la Curții de Apel Chișinău.

11:09 CSM examinează subiectul cu privire la cererea judecătoarei Ruxanda Pulbere referitor la executarea Hotărîrii Curții de Apel Chișinău din 03 august 2020.

11:07 CSM a luat act de demersul Procurorului General, Alexandr Stoianoglo, referitor la specializarea judecătorilor în domeniul crimelor de corupție și a celor conexe și a venit cu mai multe recomandări în acest sens.

10:42 Membrii CSM au purtat mai multe discuții pe marginea demersului procurorului general referitor la specializarea judecătorilor în domeniul crimelor de corupție și a celor conexe, iar înainte de a lua o decizie în acest sens au anunțat o pauză.

10:12 CSM examinează demersul procurorului general, Alexandr Stoianoglo, referitor la specializarea judecătorilor în domeniul crimelor de corupție și a celor conexe.

10:10 Demersurile unor președinți, referitor la conferirea titlului onorific
„Veteran al sistemului judiciar” unor judecători au fost aprobate.

9:43 Contestarea Hotărârii Plenului Colegiului disciplinar nr. 7/2 din 21
februarie 2020, emise în privința ex-judecătorului Gheorghe Iovu de la Curtea de Apel Chișinău a fost respinsă de CSM.

9:27 CSM examinează subiectul cu privire la contestarea Hotărârii Plenului Colegiului disciplinar nr. 7/2 din 21 februarie 2020, emise în privința ex-judecătorului Gheorghe Iovu de la Curtea de Apel Chișinău.

9:10 Judecătorii nou-numiți prin decret prezidențial depun jurământul de numire în funcție:

9:09 Ședința CSM a început.

Printre subiectele care urmează a fi examinate de CSM se numără și subiectul cu privire la posibilitatea organizării Adunării Generale a Judecătorilor stabilită pentru 23 octombrie.

Tot la ședința de marți, CSM urmează să examineze demersului procurorului general, Alexandr Stoianoglo, cu privire la „specializarea judecătorilor în domeniul crimelor de corupție și a celor conexe”, după ce săptămâna trecută examinarea acestui subiect a fost amânată.

Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) a emis vineri, 2 octombrie, un aviz, pe care l-a expediat în adresa Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), în legătură cu posibilitatea de organizare a ședinței extraordinare a Adunării Generale a Judecătorilor. Potrivit epidemiologului-șef, Vasile Guștiuc, luînd în considerație situația epidemiologică nefavorabilă cu infecția de Covid-19, responsabilii din cadrul ANSP consideră inoportună desfășurarea ședinței extraordinare a Adunării Generale a Judecătorilor.

Agenda integral: