Principală  —  IMPORTANTE   —   Motivul pentru care fratele lui…

Motivul pentru care fratele lui Viorel Morari a fost scos de sub urmărire penală în dosarul pentru îmbogățire ilicită

Oleg Morari, fratele șefului suspendat al Procuraturii Anticorupție, a fost scos de sub urmărire penală în dosarul intentat pentru îmbogățire ilicită în care figurează Viorel Morari și mama acestuia.

Decizia cu privire la scoaterea de sub urmărire penală a lui Oleg Morari a fost luată la 16 martie de către procurorul pe caz, Carolina Vidrașcu, iar informația a fost confirmată pentru Ziarul de Gardă de către procurora Maria Vieru, șefa serviciului de presă a Procuraturii Generale.

„Fratele fostului șef al Procuraturii Anticorupție a fost scos de sub urmărire penală, doar că nu din lipsa faptului infracțiunii sau pentru că faptele acestuia nu întrunesc elementele constitutive ale infracțiunii de spălare de bani, ci pentru că a expirat termenul prevăzut de lege pentru menținerea acestuia în calitate de bănuit. Acest lucru nu împiedică faptul ca la acumularea de probe suficiente, procurorii să-i înainteze învinuirea”, ne-a comunicat Maria Vieru.

Procuratura Generală menționa anterior că rudele lui Viorel Morari, „în perioada anilor 2013-2019, au investit în activitatea de întreprinzător mijloace financiare ce au depășit substanțial veniturile înregistrate oficial la instituțiile abilitate de stat”. Procurorii mai subliniau că părinții și fratele lui Morari în perioada 2012 – 2019 au achiziționat imobile și terenuri agricole de mii de euro. Respectiv, acțiunile membrilor familiei lui Viorel Morari sunt cercetate în cadrul unei cauze penale sub aspectul infracțiunii de „spălare de bani”.

Viorel Morari a infirmatat anterior învinuirile care i se aduc pe dosarul pornit pentru îmbogățire ilicită și spălare de bani. Șeful suspendat din funcție al PA menționa, prin intermediul unuia dintre avocații săi, că acest dosar „a fost pornit pentru a pune presiune pe rudele sale, a-l distruge ca personalitate și pentru a-l intimida”.