Principală  —  IMPORTANTE   —   Procurorii anticorupție au descins în…

Procurorii anticorupție au descins în această dimineață la domiciliul fostei deputate socialiste Alla Dolință

Procurorii anticorupție au efectuat joi dimineață, 8 septembrie, percheziții la domiciliul fostei deputate a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor (BCS) Alla Dolință.

Informația a fost confirmată pentru Ziarul de Gardă de către procurora Mariana Cherpec, purtătoarea de cuvânt a Procuraturii Generale (PG).

La mijlocul lunii iulie, Parlamentul a aprobat cererea de demisie depusă de către deputata BCS Alla Dolință. Socialista și-a depus cererea de demisie pe 11 iulie, din motiv că nu este de acord și nu susține „retorica atât a conducerii, cât și a partidului ca întreg” față de războiul din Ucraina. În cererea de demisie, Dolință a menționat că renunță la mandatul de deputată și se retrage din PSRM.

În iulie 2021, Autoritatea Națională de Integritate (ANI) a emis act de constatare pe numele deputatei socialiste Alla Dolința, vestită după ce a fost surprinsă mâncând zeamă în timpul unei ședințe a unei comisii parlamentare, pentru încălcarea regimului juridic al incompatibilităților.

Inspectorul de integritate a constatat că socialista a deținut odată cu funcția de deputat și funcția de președintă a Fundaţiei de binefacere, „Soluția”, fondată de fostul liderul ei de partid, Igor Dodon.

În cadrul controlului inițiat în baza unei autosesizări, inspectorul de integritate a stabilit că deputata a admis mai multe stări de incompatibilitate în timpul exercitării mandatului de deputat, în perioada anilor 2014-2019. DETALII AICI

În octombrie 2020, deputata socialistă Alla Dolință a apărut la o ședința online a comisiei juridice, numiri și imunități într-un restaurant, mâncând zeamă.

În timp ce membrii comisiei parlamentare discutau pe marginea proiectului privind sistemul de pensii, urmând să aibă loc procedura de vot, parlamentara a apărut fluturând cu lingura în zeama abia adusă de un angajat al localului.

Ulterior, în timp ce proiectul era supus votului, deputata a apărut și cu telefonul la ureche. Colegul de partid al deputatei, președintele socialist al Comisiei Juridice, Vasile Bolea, i-a dorit poftă bună și a îndemnat-o să deconecteze camera.