Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   4 candidați au fost admiși…

4 candidați au fost admiși la concursul pentru ocuparea funcției de director al ASP

Comisia pentru selectarea Directorului Agenției Servicii Publice a evaluat dosarele depuse pentru ocuparea funcției de director al instituției și a selectat patru candidați.

În urma examinării dosarelor, Comisia a decis admiterea la concurs a următorilor candidați, după cum urmează:

  1. BORTA Maria
  2. EȘANU Mircea
  3. MATCOV Angela
  4. SÎTNIC Sergiu

Candidații care nu au fost admiși la concurs vor fi informați individual despre motivele respingerii dosarului.

Conform Regulamentului de desfășurare a concursului privind selectarea directorului Agenției Servicii Publice, aprobat prin Decizia Consiliului Agenției nr.4 din 09 august 2019, concursul constă în:

  • a) prezentarea viziunii privind managementul, dezvoltarea instituțională a Agenției și îmbunătățirea calității și accesibilității serviciilor publice prestate;
  • b) interviul.

Serghei Răilean a plecat din funcția de director al ASP la 25 iulie curent, după ce a fost demis de Guvern. Anterior, în perioada anilor 2011 – 2017 acesta a deținut funcția de director general la ÎS „Registru” . În iulie 2017 a fost desemnat câștigătorul concursului pentru funcția de director al Agenției Servicii Publice. Cariera sa profesională a fost strâns legată de numele fostului premier, Pavel Filip. Detalii aici

„În managementul acestei instituții trebuie să oameni corecți, responsabili, buni profesioniști și care să asigure calitatea serviciilor publice, să asigure corectitudinea cheltuirii banilor publici și să nu admită abuzuri de tipul celor care s-au întâmplat în ultimii ani”, a comentat atunci Maia Sandu.

Numele lui Sergiu Răilean apare și în incidentul de la vânătoarea ilegală din „Pădurea Domnească” despre care ZdG a scris în 2012.