Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Octavian Țîcu a blocat tribuna…

Octavian Țîcu a blocat tribuna Parlamentului și nu i-a permis Maiei Sandu să ia cuvântul

După încheierea sesiunii de întrebări și răspunsuri, Octavian Țîcu a vrut să țină un discurs de la tribuna Parlamentului, însă acest lucru nu i-a fost permis din cauza faptului că deputații au votat la începutul ședinței un regulament, potrivit căruia, doar câte un reprezentant din fracțiune poate lua cuvântul.

„Dacă nu îmi dați cuvântul am să blochez tribuna Parlamentului și o să stați aici până mâine dimineață”, a spus Țîcu, atunci când Zinaida Greceanîi nu i-a dat cuvântul.

Ulterior, după ce toate fracțiunile s-au expus, Țîcu a insistat din nou să i se ofere cuvântul, iar pentru că acest lucru nu s-a întâmplat, deputatul a mers la tribună în momentul în care Maia Sandu urma să țină un discurs de încheiere.

În timp ce președinta Parlamentului insista ca Țîcu să se retragă, iar Maia Sandu să țină discursul de pe loc, prim-ministra a insistat să vorbească de la tribună: „E problema dvs să eliberați tribuna”.

Într-un final, Greceanîi i-a dat cuvântul lui Țîcu, iar deputatul a declarat că „doar reîntregirea spațiului românesc este salvarea pentru faptul că 100 de oameni politici și o mână de procurori și judecători țin captivi 3 milioane de oameni”.

Acesta a mai făcut un apel către deputați să lase „Guvernul în picioare”.

Deputații din Parlamentul de la Chișinău decid, astăzi, 12 noiembrie, soarta Cabinetului de miniștri condus de Maia Sandu. Pentru ca moțiunea socialiștilor să treacă de Parlament este necesar ca să fie susținută de majoritatea deputaților prezenți la ședință. Socialiștii, 36 la număr, nu au voturile necesare, astfel că Guvernul condus de Maia Sandu ar putea cădea doar dacă deputați din Partidul Democrat (PDM) sau Partidul Politic Șor (PPȘ) ar vota pentru împreună cu PSRM.