Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Un fost deputat socialist, ales…

Un fost deputat socialist, ales președinte de raion la Ungheni

Foto: crungheni.md

Încă un socialist a fost ales președinte de raion. Este vorba despre fostul deputat socialist, Ghenadie Mitriuc, votat în funcția de președinte al raionului Ungheni.

Candidatura socialistului a fost susținută de 21 din cei 35 de consilieri. Totodată, consilierii au ales și noii vicepreședinți ai raionului, printre care se numără doi democrați și un socialist: Vasile Lupu (PSRM), Tatiana Lazar (PDM), Mihail Diaconu (PDM).

În actul de avere și interese pentru 2018, Ghenadie Mitriuc trece salariul la Parlament – 216 394 de lei, dobânda bancară – 2 400 de lei și indemnizația de 1 200 de lei de la CNAS. În aceeași declarație, Mitriuc trece opt terenuri, o casă de 133,2 metri pătrați, despre care afirmă că a cumpărat-o în 2013 cu peste 209 mii lei, un apartament de 48,3 m.p. pe care l-ar fi primit drept donație, un garaj și o „altă avere imobilă” în valoare de 22 de mii de lei. Deputatul  deține șapte mașini, dintre care două le-a cumpărat în 2017: un Mercedes ML320CDI fabricat în 2007 și o Toyota Verso fabricată în 2011. Ghenadie Mitriuc menționează calitate de proprietar a trei firme fondate în Ungheni: „RINCOR-PRIM” SRL, „Total-Info”SRL și ÎI „Ghenadi Mitriuc”. În același act, Mitriuc trece cinci datorii, cu o valoare totală de peste 6 milioane de lei, pe care trebuie să le întoarcă, cu dobânzi, până în 2018, 2019 și 2023.

Candidații socialiștii au fost votați în funcția de președinți de raion și în Ocnița, Dondușeni, Briceni, Dubăsari, Soroca, Basarabeasca și Anenii Noi.