Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Un nou deputat în Parlament.…

Un nou deputat în Parlament. CC i-a validat mandatul

fost deputat PDM

Curtea Constituțională (CC) a validat joi, 19 decembrie, mandatul deputatului democrat Radu Rebeja, care va veni în Parlament în locul lui Constantin Botnari. Informația a fost confirmată pentru ZdG de către reprezentanții CC, care au precizat că hotărârea urmează a fi publicată pe site mai târziu.

În informațiile pe care le-a oferit CEC pentru scrutinul parlamentar din 24 februarie, Radu Rebeja a indicat că este profesor de educație fizică și antrenor.

El a fost secretar de stat pe domeniul tineret și sport în cadrul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării în perioada ianuarie 2018 – august 2019. Rebeja a fost vicepreședinte al Federației Moldovenești de Fotbal, încheindu-și cariera de fotbalist în anul 2008.

De asemenea, în 2015, acesta a deținut funcția de consilier principal de stat al premierului Chiril Gaburici pe problemele de tineret și sport.

Fracțiunea Partidului Democrat din Moldova (PDM) a obținut, conform rezultatelor scrutinului parlamentar din 24 februarie, 30 de mandate. Totuși, unul rămâne vacant, deoarece în circumscripția nr. 38 urmează să fie organizate alegeri parlamentare noi, după ce Alexandru Botnari a ales funcția de primar al orașului Hâncești și a renunțat la cea de deputat.

Foto: Vadim Caftanat/Facebook