Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   Victor Chironda a acceptat oferta…

Victor Chironda a acceptat oferta lui Ion Ceban de a ocupa funcția de Viceprimar

Ales în calitate de consilier municipal din partea Mișcării social-politice „Forța Nouă”, Victor Chironda, a acceptat oferta primarului general al capitalei, Ion Ceban, de a ocupa funcția de viceprimar al municipiului Chișinău responsabil de Urbanism și Mobilitate Urbană.

Despre asta a anunțat Chironda, printr-un mesaj postat pe pagina sa de Facebook.

„Vreau să anunț că am acceptat propunerea de a ocupa funcția de Viceprimar al mun. Chișinău responsabil de Urbanism și Mobilitate Urbană.

Am stabilit cu Primarul General Ion Ceban că voi avea un mandat cu atribuții depline, pentru un domeniu clar delimitat de activitate.

Obiectivul meu este să planific și să livrez municipiului Chișinău o mobilitate mai bună în 4 ani de mandat: un transport public mai eficient și mai confortabil, trotuare comode și accesibile, o infrastructură pentru bicilete decentă, spații publice amenajate corect, o documentație de urbanism modernă și realistă. ”, a scris Chironda.

Mandatul de consilier în Consiliul Municipal Chișinău (CMC), al lui Chironda, va fi preluat de Sergiu Tofilat.

Victor Chironda a fost candidatul Mișcării social-politice „Forța Nouă”  pentru funcția de primar general al capitalei la scrutinul din 20 octombrie. Atunci, el a obținut peste 2 la sută din sufragii.