Principală  —  Ştiri  —  Politic   —   VIDEO/ Alegeri locale generale: Dorin…

VIDEO Alegeri locale generale: Dorin Chirtoacă, candidatul PL, la șefia capitalei, a votat

Alegeri locale generale, 20 octombrie 2019. Dorin Chirtoacă, candidatul Partidului Liberal la funcția de primar al capitalei și-a exprimat votul.

„De data aceasta, prima şi cea mai importantă motivaţie de a lucra este de a îndemna pe toţi cetăţenii să voteze. Aş vrea ca fiecare locuitor al oraşului Chisinău şi din suburbii să voteze, pentru că astfel să ne spună pe ce drum să mergem mai departe. Doar aşa funcţionează democraţia. Doar prin vot democratic se poate merge înainte. Motivaţia nr. 2 este continuarea priectelor europene. (…) Şansele sunt în mâinele locuitorilor or. Chişinău. Astări numeni nu are puterea, nici noi nici un alt partid, nimeni. Astăzi puterea o au numai locuitorii Chişinău şi cetăţenii R. Moldova.
(…) Dacă nu aş fi fost împiedicat să muncesc până acum, dacă nu aş fi scos ilegal de serviciu în 2017…poate nu aş fi candidat acum”, a declarat Chirtoacă la ieşirea de secţia de vot.

Astăzi, 20 octombrie, în Republica Moldova au loc alegeri locale generale, în cadrul cărora urmează să fie aleși 898 de primari și 11 580 de consilieri locali, dintre care 1 108 de raionali/municipali și 10 472 sătești (comunali), orășenești.

Secțiile de votare s-au deschis la ora 7:00 și se vor închide la ora 21:00.

FOTO: captură ecran