Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Compania germană Lufthansa reia zborurile…

Compania germană Lufthansa reia zborurile de pe Aeroportul Internațional Chișinău

Imagine simbol

Compania aeriană germană Lufthansa revine pe Aeroportul Internațional Chișinău (AIC). Anunțul a fost făcut vineri, 19 ianuarie, de către ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale Andrei Spînu.

Din 29 aprilie, compania va opera 4 zboruri, iar din 23 mai, 5 zboruri săptămânale spre Frankfurt, de luni până vineri.

După preluarea Austrian Airlines, Lufthansa a devenit una dintre cele mai mari grupuri de companii aeriene din Europa. Aceasta include alte companii aeriene majore cum ar fi Swiss International Airlines, Austrian Airlines, Eurowings, și altele.

Conform reprezentanților Aeroportului Internațional Chișinău, Lufthansa oferă curse în 78 de țări, iar flota campaniei, inclusiv a companiilor afiliate, are aproximativ 620 de aeronave. De asemenea, Lufthansa este un membru co-fondator al Star Alliance, cea mai veche și cea mai mare alianță internațională din lume, înființată în 1997.

„Pasagerii Aeroportului Chișinău urmează să beneficieze de opțiuni extinse de zbor, având posibilitatea de a crea conexiuni comode pe o multitudine de destinații, inclusiv peste ocean, orarul urmând a fi completat cu ruta directă regulată Chișinău – Frankfurt – Chișinău, cu frecvența:

  • până la 23 mai – de 4 ori pe săptămână, luni – joi;
  • din 25 mai – de 5 ori pe săptămână, luni – vineri;
  • FRA – RMO 09:55 – 13:15;
  • RMO- FRA 13:55 – 15:25”, se arată în comunicatul publicat de AIC.

Potrivit reprezentanților Ministerului Infrastructurii, Lufthansa a încetat să mai opereze zboruri din și spre Chișinău la începutul pandemiei COVID-19, în martie 2020.

Pe 1 decembrie 2023, ministrul a anunțat că compania low-cost Eurowings, parte a grupului german Lufthansa va opera zboruri de pe Aeroportul Internațional Chișinău. Primele zboruri vor începe în luna mai 2024, dar biletele vor fi puse în vânzare pe parcursul lunii decembrie, a spus atunci oficialul.

Eurowings va zbura de la Chișinău spre Stuttgart și Cologne, Germania.