Principală  —  Ştiri  —  Social   —   FOTO/ Protest la Bălți. Mai…

FOTO Protest la Bălți. Mai mulți cetățeni cer socoteală procurorului care gestionează cazul tânărului omorât de un carabinier

Foto: nordnews.md

Mai mulți  locuitori din satul Elizaveta, mun. Bălți au ieșit astăzi, 17 ianuarie, la o acțiune de protest. Oamenii cer socoteală procurorului  în gestiunea căruia se află dosarul tânărului împușcat mortal de un carabinier în data de 13 ianuarie. Cetățenii sunt nemulțumiți de pedeapsa pe care o solicită procuratura, de la 10 la 15 ani de închisoare, pentru subofițerul Inspectoratului General de Carabinieri care ar fi comis crima, transmite Nordnews.md.

Potrivit corespondentului nordnews în teritoriu, localnicii deja au blocat traseul care trece prin sat. Poliția a anunțat că procurorul va veni la fața locului.

Foto: nordnews.md
Foto: nordnews.md
Foto: nordnews.md

Instanța de judecată a dat curs anterior procurorilor și a emis un mandat de arest pentru 30 de zile pe numele angajatului Inspectoratului General de Carabinieri „Nord”, care a împușcat un tânăr de 23 de ani la Bălți.

Anterior, ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, a dat asigurări că acest caz nu va fi mușamalizat și că el personal se va asigura ca vinovatul să fie pedepsit.

Potrivit responsabililor de la IP Bălți, totul s-a întâmplat în noaptea de 13 ianuarie, în s. Elizaveta, în urma unui coflict iscat între mai mulți tineri, printre care și carabinierul. În timpul conflictului, angajatul Direcției regionale ,,Nord” a IGC a efectuat o împușcătură din arma personală, rănind mortal un tânăr de 23 de ani.

Poliția susține că în momentul conflictului iscat, carabinierul în vârstă de 37 de ani se afla în afara exercitării atribuțiilor de serviciu, iar arma personală de model Baikal era deținută legal.

Foto: nordnews.md