Principală  —  IMPORTANTE   —   „Problema este mult mai gravă”…

„Problema este mult mai gravă” – CESP Chișinău urmează să anunțe restricții pe perioada sărbătorilor de iarnă

În Capitală urmează să fie impuse restricții pentru perioada sărbătorilor de iarnă. Anunțul a fost făcut de către primarul general, Ion Ceban, care menționează că situația epidemiologică este gravă, iar Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău urmează să se întrunească în ședință pentru a emite o hotărâre în acest sens.

Dinamica cu privire la numărul persoanelor infectate cu Covid-19 este în creștere, însă noi continuăm să exagerăm!

În viitorul apropiat va fi convocată ședința Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a municipiului Chișinău pentru a impune restricții pentru perioada sărbătorilor. Activitatea grupurilor intersectoriale să fie activizată.

(…) Problema este mult mai gravă. Riscăm ca să avem situația din alte țări. Resursa umană este la limită. Nu avem cadre medicale. Este o criză enormă de lucrători. Nu mai avem paturi la terapie intensivă. Extrem de mulți pacienți ajung a fi internați cu forme grave, cresc cazurile grave și critice. Uneori este foarte dificil să găsim locuri la terapia intensivă”, anunță primarul, printr-un mesaj postat pe Facebook.

În context, edilul Capitalei a făcut un apel către cetățeni, îndemnându-i să petreacă sărbătorile într-un cerc restrâns.

Fac un apel către toți chișinăuieni ca anul acesta, sărbătorile de Crăciun și Anul nou să le marcăm fără prea mulți oaspeți, într-un cer restrâns”, a mai spus Ion Ceban.

De la debutul pandemiei, în Capitală s-au înregistrat 56 866 de cazuri de COVID-19, iar, în Chișinău, 898 de persoane au decedat din cauza virusului.