Principală  —  Ştiri  —  Social   —   S-a stins din viață jurnalista…

S-a stins din viață jurnalista Lidia Bobână

S-a stins din viață jurnalista Lidia Bobână, care a lucrat timp de 34 de ani la Radioul Naţional. Anunțul a fost făcut de jurnalista Valentina Ursu.

„S-a prăpadit și Lidia Bobână, care a lucrat timp de 34 de ani la Radioul Naţional. Cea atat de iubită de toata lumea care a citit/a ascultat macăr o data un articol/o emisiune radio. Lidia s-a stins din viață la o vârsta la care condeiul gazetaresc era încă în mare putere. Cu lacrimi în suflet, ne alaturăm și noi suferinței familiei sale. Să trimitem o rugăciune pentru ea. Ne rugam pentru liniștea sufletului său. Adio, Lidia! O zi cernita s-a lasat, nemilos, peste breasla noastră!”, a scris pe pagina sa de Facebook jurnalista Valentina Ursu.

Lidia Bobână s-a născut în satul Unţeşti, pe 16 martie 1947, fiind fiica scriitorului Vasile Vasilache. A absolvit Facultatea limbi străine, specialitatea filologie spaniolă şi engleză, la Universitatea de Stat din Moldova.

A muncit o viaţă întreagă – 34 de ani la Radioul Naţional, realizând emisiuni de succes. În 2000, a fost distinsă cu medalia „Mihai Eminescu”.

În ultimul an a colaborat cu ziarul „GAZETA de Chișinău”.