Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Șeful Inspectoratului General de Carabinieri,…

Șeful Inspectoratului General de Carabinieri, Ștefan Pavlov, eliberat din funcție

Guvernul a probat, în cadrul ședinței din 7 decembrie 2022, demisia comandantului Inspectoratului General de Carabinieri, Ștefan Pavlov. Potrivit secretarului general al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), Sergiu Diaconu, raporturile de serviciu ale lui Ștefan Pavlov vor înceta din data de 15 decembrie 2022.

Ștefan Pavlov a fost numit în funcția de comandant General al Inspectoratului General de Carabinieri în noiembrie 2019.

Și-a început cariera în structurile de forță în anii 2000, în cadrul Departamentului pentru Combaterea Crimei Organizate și Corupției din cadrul MAI. De asemenea, a activat în cadrul Brigăzii de poliție cu destinație specială „Fulger”, în cadrul Regimentului de patrulă și santinelă „Scut” al Comisariatului General de Poliție din Chișinău și la Inspectoratul Național de Patrulare. În 2015-2016, a fost șef al Serviciului Protecție Internă și Anticorupție al MAI. Din 2017 până în 2019 a condus Serviciul securitate și sănătate în muncă al unei companii specializate în vânzarea materialelor de construcții.

Ștefan Pavlov și-a făcut studiile militare și de drept în instituții din R. Moldova, România și Federația Rusă. În perioada august 1988 – iunie 1991 și-a făcut studiile la Școala Republicană Specială cu profil militar sportiv „Mihail Frunze” din R. Moldova. Din iulie 1991 și până în februarie 1992 a studiat la Școala Superioară Militară Maritimă de Comandă „M. Frunze” din Sankt Petersburg, Russia, iar în perioada septembrie 1992 – iulie 1996 a învățat la Academia de Poliție “Alexandru Ioan Cuza”, Facultatea Jandarmi, Licențiat în Drept, București, România.

Ștefan Pavlov a ridicat în anul 2021 un salariu brut de peste 355 375 de lei pentru funcția de comandant general al Inspectoratului General de Carabinieri (IGC). Pavlov indică în declarația sa de avere și interese personale că a obținut o pensie de 128 634 lei, precum și alocație pentru copii în sumă de 5 078 de roni de la Guvernul României. Tot în anul 2021, Pavlov a obținut suma de 100 000 de lei în urma vânzării unui automobil de model TOYOTA Prius.