Principală  —  Ştiri   —   Trei procurori, un șef de…

Trei procurori, un șef de Penitenciar, un șef de Inspectorat al Poliției și șase primari, vizați în procedurile ANI

În perioada 12-17 octombrie 2020, Inspectoratul de integritate al Autorității Naționale de Integritate a emis trei procese verbale cu privire la contravenție în privința a doi procurori din Procuratura municipiului Chișinău și unui procuror din Procuratura raionului Râșcani.

Totodată, câte o cauză contravențională a fost pornită pe numele unui șef de Penitenciar, a unui consilier din Consiliul municipal Chișinău și a unui primar din raionul Criuleni pentru nedepunerea/depunerea tardivă a declarației de avere și interese personale.

Inspectorii de integritate au inițiat controale pentru încălcarea regimului juridic al conflictelor de interese de către șeful Inspectoratului de Poliție Șoldănești și alți trei primari din raioanele Cahul, Telenești și Ștefan Vodă.

La fel, a fost inițiat controlul averii a unui primar din raionul Criuleni, iar în privința unui primar din raionul Basarabeasca au fost pornite verificările pentru încălcarea regimului juridic al incompatibilităților.  Inspectorii de integritate au aplicat amenzi în sumă totală de 8250 lei.