22:50:27 28.03.2024
Stiri

300.000 de oameni au rămas fără locuințe după explozia din Beirut. Guvernator: „Jumătate de oraș este nelocuibil”

Actualitate 05.08.2020 18:25 Vizualizări1185 Autor: Ziarul National
300.000 de oameni au rămas fără locuințe după explozia din Beirut. Guvernator: „Jumătate de oraș este nelocuibil” Getty Images


Cel puțin 300.000 de oameni au fost strămutați din casele lor după explozia devastatoare care a avut loc, marți, în capitala libaneză, Beirut, spun guvernatorul orașului Marwan Abboud, citat de CNN și digi24.ro.

„Sunt mai mult de 300.000 de cetățeni libanezi care nu mai pot dormi în propriile case. Jumătate din populația Beirutului au case în care nu se mai poate locui în viitorul apropiat”, a spus Abboud într-un interviu telefonic acordat televiziunii publice din Iordan.

Imagini și clipuri video din capitala libaneză arată o atmosferă dezolantă – clădiri și mașini distruse, străzi pulverizate și sute de oameni răniți. Cel puțin 100 de persoane au murit în urma deflagrației, iar alți 4 000 suferă de răni de pe urma exploziei, conform presei de stat din Liban. Numărul morților, răniților și dispăruților va continua să crească pe măsură ce magnitudinea dezastrului devine din ce în ce mai vizibilă.

2700 de tone de nitrat de amoniu au explodat în Beirut, marți seară. Șeful autorității vamale din Liban, Badri Daher, spune că a avertizat în mod repetat puterea judecătorească din țară de substanțele periculoase care sunt stocate în portul din oraș.

Daher spune că a trimis șase notificări oficialilor judiciari în care avertiza în legătură cu substanțele care puteau deveni un pericol pentru populație. Depozitele de nitrat de amoniu au fost depozitate timp de șase ani fără măsuri de siguranță în portul din Beirut, conform președintelui libanez, Michel Aoun. Daher a cerut ca substanța să fie re-exportată, însă autoritățile au refuzat să dea atenție acestei probleme

Aoun a promis o investigație transparentă asupra cauzelor care au dus la explozia masivă și și-a luat angajamentul că cei responsabili vor fi trași la răspundere.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md