17:33:05 29.03.2024
Stiri

DOC // Un deputat PAS cere Procuraturii Generale și CNA-ului să cerceteze donațiile fictive pentru Partidul Democrat

Partide/Comunicate 09.09.2019 19:30 Vizualizări2508 Autor: Ziarul National
DOC // Un deputat PAS cere Procuraturii Generale și CNA-ului să cerceteze donațiile fictive pentru Partidul Democrat


Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Dumitru Alaiba, a expediat astăzi un demers la Procuratura Generală și la Centrul Național Anticorupție (CNA) cu solicitarea de a cerceta donațiile fictive făcute pentru Partidul Democrat (PD).

„În special, am în vedere cazul donațiilor fictive pentru Partidul Democrat în raionul Criuleni din martie 2018. Din câte știu, instituțiile nu s-au autosesizat atunci, dar ar fi cazul să o facă. Să vedem cât de amplă a fost operațiunea. A fost la fel și în alte raioane sau este un caz izolat? Vorbim potențial despre o schemă de spălare de bani care a funcționat ani la rând și prin care s-au legitimizat zeci sau sute de milioane de lei. Lista potențialilor martori este una semnificativă. Oricine a semnat trebuie întrebat dacă a donat cu adevărat sau doar și-a pus semnătura. S-ar putea să iasă la suprafață o chestie foarte curioasă”, și-a argumentat Alaiba demersul.



Menționăm că, anterior, presa a făcut publică o înregistrare audio, care ar data din februarie 2018 și în care fostul președinte democrat al raionului Criuleni, Veaceslav Burlac, instruia membrii de partid cum să indice sume fictive de bani într-o listă a pretinselor donații pentru PD.

PAS a depus atunci o sesizare la Comisia Electorală Centrală, solicitându-i să ia măsuri vizavi de finanțarea fictivă a PD, dar autoritatea electorală a răspuns că nu a descoperit nereguli în ceea ce privește finanțările pentru fostul partid de la guvernare.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
29.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Încă o dată despre u...

25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md