17:53:39 28.03.2024
Stiri

FOTO // SMURD a transportat de URGENȚĂ la București un copilaș de un an din R. Moldova, pentru a fi suspus unei intervenții chirurgicale peste Prut

Actualitate 04.06.2020 11:23 Vizualizări1954 Autor: Ziarul National
FOTO // SMURD a transportat de URGENȚĂ la București un copilaș de un an din R. Moldova, pentru a fi suspus unei intervenții chirurgicale peste Prut


Un echipaj SMURD din sudul R. Moldova a transportat, miercuri-seară, din Republica Moldova în România un copil în vârstă de 1 an și 5 luni care avea nevoie urgentă de o intervenție chirurgicală.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), fetița era internată la Spitalul Clinic pentru copii nr.3 „Valentin Ignatenco” din Chișinău.

Medicii de aici au luat decizia ca micuța să fie transferată la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „M. S. Curie” din București pentru o intervenție chirurgicală urgentă în urma unei complicații severe la creier.



La ora 20:40, echipajul SMURD din cadrul Detașamentului salvatori și pompieri Cahul, în comun cu Serviciul Republican Aviasan, au preluat mica pacientă și au pornit la drum.

Pe parcursul transportării, copilul a fost strict monitorizat de către echipa de medici și paramedici.

În dimineața de 4 iunie, la ora 2:52, echipajul terestru din Republica Moldova cu ambulanța de terapie intensivă de tip C-1 a ajuns la București, fără ca pacienta să suporte complicații.

CITIȚI și Angajații SMURD din România SALVEAZĂ cu propriile vieți cetățenii R. Moldova: Patru ani de la accidentul aviatic de la Haragâș. 13 500 de intervenții terestre, 89 de intervenții aero-medicale și 35 de intervenții transfrontaliere

Copilul a fost predat medicilor din România.

Potrivit IGSU, de la începutul anului curent, aceasta este a șasea intervenție transfrontalieră terestră SMURD pentru cetățenii Republicii Moldova.


Stiri relevante
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
25.03.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin căzut de pe ca...

22.03.2024 09:05 Nicolae Negru Nicolae Negru // De ce ideea referend...

18.03.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Putin și Rusia ca bo...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Sunteți de-acord ca referendumul constituțional privind aderarea R. Moldova la Uniunea Europeană să fie organizat în aceeași zi cu alegerile prezidențiale din anul curent?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md