12:29:41 24.04.2024
Stiri

FOTO, VIDEO // Un politician din R. Moldova a venit cu o ARMĂ la o conferință de presă: Replică ministrului Apărării Voicu și comandantului Marelui Stat Major

Social 19.08.2019 12:18 Vizualizări2466 Autor: Ziarul National
FOTO, VIDEO // Un politician din R. Moldova a venit cu o ARMĂ la o conferință de presă: Replică ministrului Apărării Voicu și comandantului Marelui Stat Major captură privesc.eu


Fostul ministru al Apărării, Vitalie Marinuță, respinge acuzațiile lansate la adresa sa de actualul ministru, Pavel Voicu, și comandantul Marelui Stat Major, Igor Gorgan, precum că și-a luat arme de foc din armată, dar și că ar fi vândut ilegal peste 40 de tone de muniție Armeniei.

Citește și: Plahotniuc și persoane din anturajul său au primit ARME de foc din partea fostului ministru al Apărării. Voicu: „Pentru ce merite? Fostul ministru Sturza și-a făcut cadou trei arme de foc. Nici catedră militară nu are, riscă să se RĂNEASCĂ”

Citește și: Ex-ministrul Sturza oferă detalii despre PISTOALELE primite, dar și despre „ABERAȚIILE” succesorului Voicu: „El uită cum colegii lui socialiști protestau în fața Centrului de Informare NATO, cerând lichidarea Armatei Naționale”

„Mă așteptam ca noul ministru al Apărării, Pavel Voicu, și comandantul Marelui Stat Major, Igor Gorgan, să vorbească despre pericolele militare la care poate fi supusă R. Moldova, despre capacitatea de luptă a Armatei Naționale, care este sistemul de mobilizare și de apărare…Dar ei la prima conferință de presă au ales să răspândească bârfe despre mine. Că mi-am acordat arme cadou, că am vândut armament, că am acordat ilegal grade militare”, a declarat astăzi, în cadrul unei conferințe de presă, Vitalie Marinuță.

Acesta recunoaște că a primit o armă cadou de la Ministerul Apărării, iar pe acel pistol „TT” este inscripționat numele și prenumele său. „Mai am o sabie și un cuțit de militar primit de la doi miniștri ai Apărării din România. În cei peste patru ani cât am fost ministru, am semnat peste 20 de tratate, am vizitat Bucureștiul, Kievul, Washingtonul, Bruxelles, Beijing, Moscova… Să facă și Pavel Voicu ce am realizat eu ca ministru și poate va primi și el cadou un pistol”, a subliniat sursa citată.

Marinuță a mai adăugat că a lucrat o perioadă și cu Igor Gorgan, însă odată cu plecarea sa din funcție a început „dezmățul” în Armata Națională. „Anume el a politizat armata. Era comandantul aripii militare a unui partid”.

Fostul ministru a mai adăugat că Procuratura Militară a investigat încă din 2011 vânzarea celor 40 de tone de armament la care a făcut referire Pavel Voicu.

„Atunci procuratura a stabilit că tranzacția a fost legală și statul a avut de câștigat în urma ei. Eu îi solicit ministrului Voicu și generalului Gorgan să vină cu probe împotriva mea și a echipei mele și să nu se ocupe cu bârfele. Eu m-am apărat împotriva procuraturii lui Plahotniuc, iar acum o să mă apăr împotriva procuraturii lui Dodon și Năstase, care știu când va iniția procurorul general o urmărire penală. Acum ei caută pe la rude, prieteni, prin căpițele de fân mașini militare care ar fi fost luate de mine, dar nu au cum să găsească, pentru că nu s-a întâmplat așa ceva. Vedem că nu se deosebesc cu nimic de fostul regim”, a conchis Marinuță.


Stiri relevante
09.03.2014 09:55 2666 REGRETUL lui Marinuţă
Top stiri

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md