12:36:06 23.04.2024
Stiri

Gaburici, pentru presa de la București: „Vrem cu autostrada UNIRII să trecem Prutul”

Politică 29.11.2018 11:39 Vizualizări1570 Autor: Ziarul National
Gaburici, pentru presa de la București: „Vrem cu autostrada UNIRII să trecem Prutul”


Autorităţile de la Chişinău intenţionează „să treacă Prutul„ cu autostrada Unirii (Târgu Mureş-Iaşi-Ungheni) pe care vor să o aducă până la Chişinău, în acest sens urmând să fie construit, într-un proiect-cheie cu România, un pod la Ungheni. Declarația aparține ministrului Economiei și Infrastructurii, Chiril Gaburici.

În cadrul unui interviu pentru AGERPRES, Chiril Gaburici a vorbit despre proiectele bilaterale stabilite în şedinţa comună a Guvernelor din România şi R. Moldova, care a avut loc săptămâna trecută la Bucureşti.

„Sunt câteva proiecte mari, grandioase le-aş numi eu, în care noi vedem cooperarea şi implicarea ambelor state, atât Moldova, cât şi România. În primul rând, vorbim despre calea ferată a Moldovei şi ecartamentul european care lipseşte în R. Moldova şi noi am iniţiat un proiect care ar uni R. Moldova cu România sau cu Europa. Deci, construcţia unui ecartament ar fi unul dintre proiecte”, a precizat Gaburici.

Oficialul recunoaște că proiectul privind ecartamentul este forte scump, dar crede că se vor identifica granturi și finanțări. „Este un proiect foarte scump, un proiect foarte mare şi o să încercăm ambele state să apelăm la granturi şi la finanţări, care urmează să se întâmple în perioada următoare. Acum avem de lucru, avem de pregătit toate materialele necesare. Este o idee care a fost susţinută de ambele părţi şi e important să facem acest lucru”.

În cadrul ședinței, potrivit lui Gaburici, s-a discutat despre contrucția mai multor poduri care ar uni R. Moldova cu România. „Și unul dintre ele este podul din regiunea oraşului Ungheni, care urmează să unească autostrada Târgu Mureş-Neamţ-Iaşi-Ungheni. Acesta este un proiect de infrastructură foarte, foarte mare. Noi vrem cu această autostradă să trecem Prutul. Şi v-am menţionat despre acest pod care este unul dintre proiectele cheie în relaţia cu colegii şi cu partenerii din România şi acest pod urmează să fie conectat cu o autostradă care va uni Chişinău cu Iaşi-Târgu Mureş”, a punctat ministrul.


Stiri relevante

Parteneri
Descoperă
Punct de vedere NAȚIONAL
22.04.2024 09:14 Nicolae Negru Nicolae Negru // Mercenarii lui Șor ș...

20.04.2024 20:07 Ziarul National Nicolae Enciu // Basarabia sub teroar...

19.04.2024 09:13 Nicolae Negru Nicolae Negru // Despărțirea apelor p...

Promo
Abonament
Abonează-te pentru a fi la curent cu ultimele știri
Recomandat
Sondaj
Cum veți vota la referendumul care va avea loc în toamna anului 2024 în R. Moldova?
Prietenii noștri

Widget cu noutăți la tine pe site

Ziarul Național 2013-2024. Toate drepturile sunt rezervate

Despre noi Publicitate News widget RSS Contacte Developed by WebConsulting.md